Delikatesy Smacza Jama
Page Title
do kasy suma: 0,00 zł
Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
Szampan Dom Perignon Vintage 2013 0,75l w kartoniku
1 379,00 zł 1 049,90 zł
szt.
Likier Tia Maria Cold Brew 20% 0,7l
Likier Tia Maria Cold Brew 20% 0,7l
99,00 zł 79,90 zł
szt.
Wódka Yeni Raki 0,7l
Wódka Yeni Raki 0,7l
119,00 zł 99,90 zł
szt.
Zestaw Wódka AK-47 Kałasznikow 1,2l
Zestaw Wódka AK-47 Kałasznikow 1,2l
519,00 zł 428,00 zł
szt.
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
Whisky Glenmorangie 18 YO 43% Extremely Rare 0,7l
649,00 zł 539,00 zł
szt.
Wódka Grey Goose w puszcze 0,7l
Wódka Grey Goose w puszcze 0,7l
223,00 zł 159,90 zł
szt.
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
199,00 zł 175,00 zł
szt.
Whiskey Jack Daniel's zestaw "Rodzina w komplecie"
Whiskey Jack Daniel's zestaw "Rodzina w komplecie"
649,00 zł 599,00 zł
szt.

Sake

Wino ryżowe Choya Sake Japonia 0,5l

Wino ryżowe Choya Sake Japonia 0,5l
Wino ryżowe Choya Sake Japonia 0,5l

Sake to wino ryżowe, bezbarwne lub słomkowe o lekko słodkawym smaku. Podaje się je najczęściej na ciepło - w specjalnych porcelanowych naczynkach zwanych "sakazuki". Od ponad 1000 lat sake było produkowane z ryżu rosnącego w regionie Nara.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

55,00 zł

szt.

Sake Choya 0,75l

Sake Choya 0,75l
Sake Choya 0,75l

Sake jest winem ryżowym, bezbarwnym lub słomkowym o lekko słodkawym smaku.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

77,90 zł

szt.

Sake Daiginjo Akashi-Tai Daiginjo Genshu 17% 0,72l

Sake Daiginjo Akashi-Tai Daiginjo Genshu 17% 0,72l
Sake Daiginjo Akashi-Tai Daiginjo Genshu 17% 0,72l

Subtelnie wytrawne w smaku sake, którego marka Akashi opisuje jako - najbardziej kultowe sake w portfolio.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 24h

Cena:

257,00 zł

szt.

Sake Shirayuki 0,75l

Sake Shirayuki 0,75l
Sake Shirayuki 0,75l

Sake o nieprawdopodobnie długiej historii, wyrabiana od 1550 roku. Powstaje z ryżu odmiany sakamaï i krystalicznie czystej wody pozyskiwanej z górskich strumieni, które mają swe źródło u stóp masywu Rokkō. Dosyć słodka, pachnąca owocami, marcepanem, drożdżami i ryżem, w smaku gładka i lekka. Polecana do kuchni japońskiej.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

111,00 zł

szt.

Sake Choya Hokkan Ougyoku Gem Junmai Ginjo 14,5% 0,72 l

Sake Choya Hokkan Ougyoku Gem Junmai Ginjo 14,5% 0,72 l
Sake Choya Hokkan Ougyoku Gem Junmai Ginjo 14,5% 0,72 l

Produkowane z zastosowaniem tradycyjnych technik wino ryżowe Choya Hokkan Ougyoku Gem Junmai Ginjo jest regionalnym trunkiem produkowanym od dziesięcioleci.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

126,00 zł

szt.

Sake Junmai Daiginjo Akashi-Tai 17% 0,72l

Sake Junmai Daiginjo Akashi-Tai 17% 0,72l
Sake Junmai Daiginjo Akashi-Tai 17% 0,72l

Cieszące się dużym szacunkiem sake, za którym opowiada się długowieczna tradycja rzemieślnicza oraz wysokojakościowe składniki.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena:

255,90 zł

szt.

Sake Gekkeikan Black & Gold 0,75l

Sake Gekkeikan Black & Gold 0,75l
Sake Gekkeikan Black & Gold 0,75l

Gekkeikan Black & Gold to unikalna mieszanka dwóch sake, starannie wyselekcjonowanych przez ich mistrza. Niezwykle bogaty i złożony smak, w którym dominują nuty spadzi, papai, anyżu i prażonych orzechów to cechy charakterystyczne Black & Gold. Dobrze wyważoną kompozycję zwieńcza długi i gładki finisz.

Sake to trunek wszechstronny - stanowi idealny dodatek do potraw mięsnych tj. pieczona kaczka, grillowany kurczak, czy wieprzowina. Doskonale sprawdza się również w towarzystwie owoców morza przyrządzanych na parze.

Dostępność: Oczekujemy na dostawę

Cena:

111,00 zł

Sake Gekkeikan The Finest Superior Junmai 14,5% 0,72l

Sake Gekkeikan The Finest Superior Junmai 14,5% 0,72l
Sake Gekkeikan The Finest Superior Junmai 14,5% 0,72l

Gekkeikan Sake The Finest to jeden z najpopularniejszych Junmai na świecie! To wydanie uosabia charakterystyczny styl marki, reprezentujący 14 pokoleń i 370 lat doświadczenia w warzeniu sake.

Dostępność: Oczekujemy na dostawę

Cena:

53,00 zł

Sake Gekkeikan Traditional 0,75l

Sake Gekkeikan Traditional 0,75l
Sake Gekkeikan Traditional 0,75l

Historia sake Gekkeikan sięga 1637 roku, kiedy to Jiemon Okura założył swoją pierwszą wytwórnie sake w słynącym ze źródeł nieskazitelnie czystej wody - Fushimi. Wytwórnia powoli rozrastała się i zyskiwała nowych zwolenników, czego zwieńczeniem było okrzyknięcie jej w 1953 roku najpopularniejszą marką Japonii. W odpowiedzi na potrzeby rynku przeszło 20 lat temu została utworzona filia w USA, której misją po dziś dzień jest zadowolenie koneserów sake.

Gekkeikan (tł. wieniec laurowy) to flagowa sake nie tylko w USA ale i na świecie! Zachwyca ziołowym bukietem z lekkim ziemistym posmakiem, a delikatną kwasowość idealnie podkreślają nuty grapefruita.

Sake można podawać zarówno na ciepło jak i po schłodzeniu, Doskonale komponuje się z daniami kuchni japońskiej; owocami morza, tempurą, a także z potrawami ze świeżych, zielonych warzyw.

Dostępność: Oczekujemy na dostawę

Cena:

53,00 zł

Sake Ougyoku The Cherry Gem Junmai Ginjo 14,5% 0,3l

Sake Ougyoku The Cherry Gem Junmai Ginjo 14,5% 0,3l
Sake Ougyoku The Cherry Gem Junmai Ginjo 14,5% 0,3l

Pyszne wino ryżowe o subtelnie słodkim profilu. 

Dostępność: Oczekujemy na dostawę

Cena:

53,00 zł

Sake Tokyoto 0,72l

Sake Tokyoto 0,72l
Sake Tokyoto 0,72l

Autorskie sake marki Tokyoto, której nazwa dedykowana jest Mistrzowi Zushi oraz jego wielkiej podróży.

Dostępność: Oczekujemy na dostawę

Cena:

67,00 zł

Czym Jest Sake?

Sake, często nazywane japońskim winem ryżowym, to alkoholowy napój fermentacyjny wytwarzany głównie z polerowanego ryżu. Jest to tradycyjny napój Japonii, o bogatej historii i ważnym miejscu w kulturze kraju.

Dlaczego Sake Jest Tak Szanowane?

Sake jest cenione za delikatność i różnorodność smaków, które mogą sięgać od słodkich i owocowych do wytrawnych i ziemistych, zależnie od stopnia polerowania ryżu, szczepu drożdży i technik produkcji.

Jak Powstaje Sake? 

Proces produkcji sake zaczyna się od specjalnego ryżu, który jest polerowany, aby usunąć zewnętrzne warstwy. Następnie ryż jest fermentowany z użyciem szczepu drożdży i kōji, co nadaje sake charakterystyczny smak.

Jak Degustować Sake?

Sake można podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone, w zależności od rodzaju i preferencji. Warto eksperymentować z różnymi temperaturami serwowania, aby odkryć pełnię smaku sake.

Jak Wybrać Sake?

Dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z sake, dobre będą łagodne i słodkie warianty, takie jak Junmai czy Ginjo. Miłośnicy bardziej wytrawnych i skomplikowanych smaków powinni spróbować Daiginjo. Wybierając sake, warto zwrócić uwagę na informacje na etykiecie dotyczące stopnia polerowania ryżu i stylu sake, co może znacząco wpłynąć na doświadczenie degustacyjne.

Wersje językowe
Smaczajama logo
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium