Sake Daiginjo Akashi-Tai Daiginjo Genshu 17% 0,72l
Subtelnie wytrawne w smaku sake, którego marka Akashi opisuje jako - najbardziej kultowe sake w portfolio.
Opis
Subtelnie wytrawne w smaku sake, którego marka Akashi opisuje jako - najbardziej kultowe sake w portfolio. Wytwarza się je z ryżu Yamadanishiki, uprawianego w prefekturze Hyogo. Podczas procesów fermentacyjnych, do których wykorzystywane są grzyby koji, Mistrz Gorzelnictwa czuwa bez wytchnienia i odpoczynku na sen przez 72 godziny przy powstającym trunku, żeby zapewnić miłośnikom sake najwyższą jakość i doskonałe wrażenia.
Daiginjo Akashi-Tai charakteryzuje się bogatym i przyjemnym profilem, w którym wyczuwalne są nuty sody, słodkiej wanilii, mokrej ziemi, suszonej papai, plastrów miodu oraz szczypty różowego pieprzu.
Duża butelka zapewnia doskonałą sposobność do dzielenia się z przyjaciółmi podczas wspólnych spotkań!
Siedziba firmy Akashi-Tai już od 150 lat znajduje się na wybrzeżu Zatoki Osaka. Cieśniny Akashi słyną z gwałtownych wirów i niezwykle szybkich prądów. Jedną z nielicznych ryb, jakiej udaje się tam przetrwać jest leszcz morski. Założyciele firmy postanowili, że umieszczą go w swoim logo jako symbol niezłomności oraz siły.
Misją marki Akashi-Tai jest tworzenie sake z charakterem, pełnego smaku oraz aromatu, którego żywiołowość zachwyca i na długo pozostaje w pamięci. Wytwarzanie trunku, który sprawia, że każde spotkanie jest świętem. Który doskonale łączy się z ulubionymi potrawami, a powstaje tylko przy użyciu wody, doskonałej jakości ryżu Yamada-Nishiki i najlepszych w Japonii drożdży Hyogo, pozwalających mieszance się rozwijać i uwalniać nieznane dotąd wrażenia.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,72l |
pochodzenie | Japonia |
vol. | 17% |
Nuty degustacyjne | soda, wanilia, mokra ziemia, papaja, miód, różowy pieprz |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.