Produkcja japońskiej whisky single malt odbywa się zgodnie z tradycyjnymi recepturami produkcji szkockiej whisky. Single malty z kraju Kwitnącej Wiśni powstają w jednej konkretnej destylarni, a do ich wytwarzania można użyć wyłącznie wody, jęczmienia i drożdży. Destylat musi następnie leżakować w dębowych beczkach przez minimum trzy lata. Często się zdarza, że Japończycy sprowadzają niezbędne substraty bezpośrednio ze Szkocji. Według The Scotch Malt Whisky Society. „Japonia zajmuje trzecie miejscu na liście największych importerów whisky single cask, single malt pochodzących z The Scotch Malt Whisky Society". Mimo tego faktu udaje się uzyskać charakterystyczny smak, który powoli jest doceniany przez koneserów na całym świecie jako klasa sama w sobie.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.