Sake Choya Hokkan Ougyoku Gem Junmai Ginjo 14,5% 0,72 l
Produkowane z zastosowaniem tradycyjnych technik wino ryżowe Choya Hokkan Ougyoku Gem Junmai Ginjo jest regionalnym trunkiem produkowanym od dziesięcioleci.
Opis
Wino ryżowe Choya Hokkan Ougyoku Gem Junmai Ginjo charakteryzuje się subtelnie słodkim profilem. Wyprodukowane w prefekturze Tochigi jest tradycyjnym, regionalnym trunkiem wytwarzanym od dziesięcioleci.
Na początku XVII wieku mieszkańcy regionów współczesnego Tokio organizowali odwiedzającym samurajom z Edo złożone ceremonie w celu godnego ich przyjęcia. Podawano wtedy Togichi jizake, które było istotną częścią tego misterium. Alkohol serwowany był na ciepło, w specjalnie przeznaczonych do tego porcelanowych naczynkach nazywanych sakazuki.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,72 l |
pochodzenie | Japonia |
vol. | 14,5% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.