Sake Choya 0,75l
Sake jest winem ryżowym, bezbarwnym lub słomkowym o lekko słodkawym smaku.
Opis
Sake jest winem ryżowym, bezbarwnym lub słomkowym o lekko słodkawym smaku. Podaje się je najczęściej na ciepło - w specjalnych porcelanowych naczynkach zwanych "sakazuki". Od ponad 1000 lat sake było produkowane z ryżu rosnącego w regionie Nara na wschodzie Japonii, który poddawano fermentacji przy użyciu drożdży Koji. Choya Sake tworzona jest ze zboża niemodyfikowanego genetycznie, pochodzącego z odpowiedzialnych upraw.
Marka Choya ustanowiła 11 czerwca dniem ,,Choya Day", lato jest więc idealnym czasem do wspólnego świętowania przy tym tradycyjnie japońskim trunku.
Sake dostępne także w butelce o pojemności 0,5l
Szczegółowe informacje
poj. | 0,75l |
pochodzenie | Japonia |
vol. | 14,5% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.