Cydr Smykan Stary Sad 6,5% 0,33l
Jeden z wielu doskonałych cydrów w portfolio marki Smykan.
Opis
Jeden z wielu doskonałych cydrów w portfolio marki Smykan. Stary Sad powstaje w wyniku kupażu odmian jabłek znanych przed laty, pochodzących z 70-letnich, ekologicznych sadów umiejscowionych w Beskidzie Wyspowym, znajdującym się pomiędzy doliną Raby a Kotliną Sądecką. Napój produkowany jest w 100% z naturalnych składników. Do jego wytwarzania nie używa się siarczanów oraz nie poddaje się go filtracji. To doskonały cydr w którym czuć smak wiekowych, tradycyjnych receptur. Trafi w gusta smakoszy z różnych pokoleń.
Marka Smykan jest częścią Slow Flow Group. Cydrowania znajduje się w gminie słynącej z ekologicznych rozwiązań - w Raciechowicach. To także stamtąd pozyskiwane są jabłka na doskonałe cydry. Soki fermentuje się w tankach, a później pozostawia do dojrzewania. Pomysł na utworzenie firmy Smykan narodził się w okresie embargo, nałożonego na polskie jabłka przez Federację Rosyjską. Po początkowych domowych próbach, założyciele szybko rozszerzyli swoje działania i już dwa lata później gotowy produkt mógł oficjalnie pojawić się na sklepowych półkach. Od tego czasu został wielokrotnie nagrodzony, m.in. srebrnym medalem podczas VII Konkursu Polskich Win i Cydrów w 2015 i 2015 roku dla Cydru Stary Sad i Cydru Jaskół.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,33l |
pochodzenie | Polska |
vol. | 6,5% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.