

Bourbon 1776 James E. Pepper Rye 0,7l

Interesujący bourbon destylowany w Bardstown, w stanie Kentucky. Kilka lat temu postanowiono odtworzyć recepturę dawnego trunku James E. Pepper. Wiele lat zajęło twórcom, firmie Georgetown Trading Co., zebranie informacji, receptur i starych próbek destylatów, ale w końcu udało się! Ta wyjątkowa whisky, którą możemy degustować dzisiaj, zawiera w sobie część niezwykle bogatej historii amerykańskiego gorzelnictwa.
Dostępność: dostępny
Bourbon 1776 Pepper Rye Barrel 57,3% 0,7l

Mocna, żytnia, amerykańska whiskey, która wykorzystuje zacier zawierający ponad 90% żyta oraz leżakuje około 2 lat (bez oznaczenia wieku).
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon 1776 Pepper Straight 50% PX Cask 0,7l

Doskonały przykład wybitnego, amerykańskiego rzemiosła. Bourbon 1776 Pepper Straight powstaje z zacieru żyta (38%), będąc uzupełniany również innymi zbożami.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Bourbon 1792 Small Batch 46,85% 0,7l

Czysty bourbon z pojedynczej beczki, destylowany w gorzelni Barton w stanie Kentucky.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Bourbon Basil Hayden's Straight Bourbon 40% 1l

Wyjątkowa amerykańska whiskey, destylowana w gorzelni Jim Beam.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Bourbon Blanton's Gold Edition 51,5% 0,7l

Blanton’s Gold Edition został stworzony specjalnie dla najbardziej wymagających koneserów, którzy cenią sobie gładkość trunku i czysty finisz. Bogaty smak krówek, cytrusów, śmietanki i dębu łączy się z pikantnością białego pieprzu i żyta, aby doprowadzić do niesamowicie długiego finiszu, który może stawać w szranki z finiszami najlepszych single maltów i koniaków, jeżeli chodzi o jego złożoność oraz charakter. Najlepiej podawać czysty, bądź "on the rocks".
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Bourbon Blanton’s Straight from the Barrel 64,5% 0,7l

Blanton’s Straight from the Barrel jest jednym z najlepszych whiskey na świecie. Stworzona specjalnie dla koneserów potrafiących docenić piękno i bogactwo whiskey typu cask strenght, obdarzona niesamowicie głębokim smakiem, jaki można odnaleźć tylko w trunkach najwyższej klasy.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Bourbon Booker’s 0,7l

Bourbon Booker's pochodzi z legendarnego domu Jim Beam. Żaden inny wnuk założyciela firmy, poza Bookerem Noe, nie rozwinął tego interesu. Bourbon Bookera produkowany jest według starej receptury, musi być jak tradycyjny Bourbon z przeszłości.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Bourbon Bulleit 0,7l

Bulleit Burbon to bourbon charakteryzujący się wysoką zawartością żytniej whiskey (około 30%). Produkowany jest bardzo pracochłonną metodą, która łączy różne procesy fermentacji i destylacji, w celu wyprodukowania 10 różnych rodzajów whiskey, które po około sześcioletnim okresie leżakowania w beczkach, są mieszane. Alkohol ma bardzo wyrazisty smak, z silnymi nutami wytrawnymi.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Bulleit 10 YO 45,6% 0,7l

Dziesięcioletni bourbon z amerykańskiego Pogranicza. Dodatkowe cztery lata maturacji pozwoliły stępić nieco ostrość i stanowczość, z którymi zwyczajowo kojarzymy Bulleita, ale zrekompensowały to gładkością i doskonalszą harmonią. W aromacie czuć głównie wanilię, toffi i sporo cytrusów. Smak słodko-cierpki, z mocno obecnymi goździkami i wanilią. W tle sporo nut żytnich i drzewnych oraz niuanse suszonej moreli. Finisz średnio-długi, pieprzny, taninowy.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Bulleit Rye Small Batch 0,7l

Niezwykły produkt uznanego producenta bourbonów Bulleit. Ta nietypowa whisky stworzona została z połączenia destylatów żytnich (95%) oraz jęczmiennych. Nagrodzona złotym medalem na San Francisco World Spirits Competition w 2013.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Elijah Craig 18YO Single Barrel 45% 0,7l

Bardzo selektywnie dostępna whiskey z pojedynczej beczki, która leżakowała w niej aż 18 lat, to wyjątkowa okazja do spróbowania prawdziwego ducha destylarni Elijah Craig. Bourbony, których czas starzenia się jest tak długi, to prawdziwa rzadkość, dlatego zainteresowanie nimi jest bardzo duże.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Elijah Craig Small Batch Barrel Proof 136,6 68,3% 0,7l

Amerykańska whiskey, która w tym wydaniu ukazała się na rynku w styczniu w 2021 roku.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Elijah Craig Small Batch Barrel Proof 94 47% 0,7l

Na długo przed, zanim jeszcze istniał termin Small Batch, Mistrzowie Elijah Craig wybierali ręcznie odpowiednią liczbę beczek, aby stworzyć bourbon idealny.
Dostępność: dostępny
Bourbon Evan Williams Black 43% 0,7l

Najbardziej podstawowy i zarazem najbardziej klasyczny bourbon z oferty marki Even Williams jest trunkiem pełnym charakteru. Nazwano go na cześć założyciela pierwszej destylarni w Kentucky, którą zbudowano w 1789 roku przy rzece Ohio.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Bourbon Evan Williams Single Barrel 43,3% 0,7l

Najbardziej ekskluzywny, doceniany i nagradzany bourbon marki Evan Williams. Powstaje pod okiem Mistrzów Gorzelnictwa destylarni i jest indywidualnie wybierany z pojedynczej serii.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Evan Williams White Bottled-in-Bond 50% 0,7l

Jest to trunek, który składa swego rodzaju hołd prawnej regulacji, którą wprowadzono w Stanach Zjednoczonych pod koniec XIX wieku. Bottled-in-Bond miała określać standardy dla wytwórców whiskey oraz stać na straży jej odpowiedniej jakości.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Four Roses Single Barrel 0,7l

Wyjątkowa Bourbon Whiskey z jednej beczki (single barrel) ze smakiem którym będziecie chcieli się delektować bez końca. Złożony, pełen ciała z niezwykle łagodnym i długim posmakiem. Zawiera nutę dojrzałych śliwek i wiśni z owocowymi, lekko przyprawionymi aromatami jak i również syropu klonowego i kokosu.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Four Roses Small Batch 0,7l

Four Roses to bourbon klasy premium, który w 2007 roku został okrzyknięty najlepszym bourbonem bez oznaczenia wieku.
Produkowany jest w Lawrenceburgu, w stanie Kentucky w destylarni o przeszło 100 letniej tradycji. Destylat używany do jego produkcji pochodzi z limitowanej partii maksymalnie 20 beczek. Podczas 7 letniego leżakowania nabiera wyraźnie owocowego aromatu. Każda butelka posiada informację na etykiecie na temat daty napełnienia i opróżnienia beczki.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Heaven Hill White 0,7l

Destylarnia Heaven Hill jest największą niezależną, rodzinną firmą wytwarzającą bourbona w Stanach Zjednoczonych. Jej historia sięga roku 1934, kiedy po skończeniu prohibicji, pięciu braci Shapira postanowiło wzbogacić się na produkcji i sprzedaży bourbona w USA. Chęć zysku szybko jednak przerodziła się w pasję i komponowanie bourbonów zawładnęło resztę ich życia. Dziś destylarnia pozostaje w rękach spadkobierców rodziny Shapira i dumnie nawiązuje do swej rodzinnej tradycji.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Bourbon Jim Beam 0,5l

Najlepiej sprzedająca się na świecie whiskey typu bourbon, produkowana od 1795 roku. Zgodnie z amerykańskim standardem dla Straight Bourbon dojrzewa zawsze w nowych, świeżo wypalonych dębowych beczkach przez okres czterech lat.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Jim Beam 0,7l

Klasyczny amerykański bourbon z Kentucky, produkowany niezmiennie od 1795 roku.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 24h
Bourbon Jim Beam 1l

Klasyczny amerykański bourbon z Kentucky, produkowany niezmiennie od 1795 roku.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Jim Beam 40% 0,2l

Najlepiej sprzedająca się na świecie whiskey typu bourbon, produkowana od 1795 roku.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Jim Beam Black 43% 0,7l

Jeżeli poszukiwaliście wykwintnego, starzonego bourbonu, który jest dodatkowo w świetnej cenie - Jim Beam Black będzie wyborem bardziej niż trafionym.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Jim Beam Devil's Cut 0,7l

Bourbon Jim Beam Devil's Cut to iście diabelski trunek. Swoją nazwę zawdzięcza unikalnemu procesowi produkcji. W gorzelnictwie od dawna znany jest termin: "Angels Share" - jest to część alkoholu, która ulatnia się z beczki podczas leżakowania. Odwrotnością tego procesu jest wsiąkanie destylatu w drewno beczki, czyli tzw. "Devil's Cut".
Innowacyjny sposób odzyskiwania alkoholu uwięzionego w drewnie, opatentowany przez destylarnie Jim Beam, pozwala uzyskać bourbon o głębokiej brązowej barwie i intensywnym dębowym aromacie, z wyraźną nutą wanilii.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Jim Beam Honey 0,7l

Tym razem Jim Beam prezentuje się Państwu w nowej odsłonie z dodatkiem miodu. Jego delikatna słodycz o kwiatowych nutach otulona lekką orzechowo-dębową szatą przypadnie do gustu niejednemu wielbicielowi bourbonu.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Jim Beam Maple 0,7l

Najlepiej sprzedająca się na świecie whisky typu bourbon, produkowana od 1795 roku. Zgodnie z amerykańskim standardem dla Straight Bourbon dojrzewa zawsze w nowych, świeżo wypalonych dębowych beczkach przez okres czterech lat.
Jeam Beam z dodatkiem syropu klonowego tworzą słodki likier z akcentami palonego drewna, wanilii i pomarańczy. W smaku mocno wyczuwalne są nuty klonu, które tworzą doskonałe połączenie z karmelowym posmakiem.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Bourbon Jim Beam Single Barrel 47,5% 0,7l

Kolejna, pyszna propozycja bourbonu od marki Jim Beam.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon Jim Beam White 0,7l + szklanka

Najlepiej sprzedająca się na świecie whisky typu bourbon, produkowana od 1795 roku. Zestaw z długą szklanką do drinków, w kartoniku.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Bourbon to rodzaj whiskey produkowanej wyłącznie na terenie Stanów Zjednoczonych. Głównym surowcem wykorzystywanym w jego wytwarzaniu jest kukurydza – zgodnie z aktem prawnym przyjętym w 1964 roku przez Kongres USA jej zawartość w poddawanym destylacji zacierze musi wynosić minimum 51% – jednak można uzupełnić ją o inne zboża, a najchętniej wybierane przez destylarnie dodatki to żyto, pszenica i słód jęczmienny. Choć w kategorii tej mieści się także popularna marka Jack Daniel’s, to dzięki nietypowej, zastrzeżonej jedynie dla jej produkcji metodzie filtracji z wykorzystaniem węgla drzewnego, przyjęło się nazywać ją nie bourbonem, a Tennessee Whiskey. W porównaniu z niedalekimi krewnymi tego typu alkoholu ze Szkocji czy Irlandii łatwa do wychwycenia różnica tkwi w wynikającym z obecności kukurydzy w zacierze zdecydowanie słodszym profilu smakowym.
