Delikatesy Smacza Jama
Page Title
do kasy suma: 0,00 zł

Zestaw miniaturek Plantation Experience Grand Terroir 6x0,1l

Doskonała kolekcja sześciu wyjątkowych trunków w wersji degustacyjnej od marki Plantation, zebrana i umieszczona w pełnym charakteru opakowaniu.

Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Producent: Plantation Rum
Kod produktu: B8E7-67361
Ocena:
Cena: 297,90 zł 297.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Doskonała kolekcja sześciu wyjątkowych trunków w wersji degustacyjnej od marki Plantation, zebrana i umieszczona w pełnym charakteru opakowaniu. Każda z butelek zawiera 0,1l pysznego płynu, który jest doskonałą ilością, żeby oddać się degustacji - na przykład w towarzystwie dobrego cygara.

Ten zestaw to wybitna propozycja eksploracji świata rumów, bez konieczności samodzielnego dobierania smaków. To początek wielkiej przyjaźni z marką Planatation oraz wrażeń, których każdy koneser powinien doświadczyć.

Zestaw zawiera:

  • rum 3 Stars 41,2% 0,1l - mieszanka destylatów z trzech Wysp Karaibskich, harmonijnie łącząca w sobie ich cechy charakterystyczne. Nazwa "3 Stars" odsyła oczywiście bezpośrednio do trójki bohaterów, a są nimi: 3-letni rum z Trynidadu filtrowany węglem aktywnym, młody i pełen werwy rum z Barbadosu oraz dojrzalszy i dobrze ułożony 12-latek z Jamajki. Całość zachowuje świeży i pełen energii charakter rumu białego, toteż świetnie wypada w koktajlach i drinkach. Nie lada gratka dla profesjonalnych i domowych barmanów.
  • rum Original Dark 40% 0,1l - istotą tego wydania jest bogactwo jego smaku oraz technika podwójnego starzenia. Trunek jest mieszanką brązowych rumów z Trynidadu. Podlega destylacji, a następnie jeszcze przed wyjazdem do Francji, dojrzewa w swoim karaibskim klimacie tropikalnym, w amerykańskich dębowych beczkach po burbonie. W Europie klaruje się efekt końcowy. Plantation Original Dark Double AGED Rum ma lekko dymny aromat z nutami bananów, skórki cytrusowej i goździków.
  • rum Grande Reserve 40% 0,1l - to rum starzony w amerykańskich beczkach po burbonie. Charakteryzuje się aromatem słodkiego karmelu oraz lekko zaostrzonej skórki pomarańczy. Wyczuwalne są w nim nuty przypraw: cynamonu, goździków, gałki muszkatołowej, wanilii, które mieszają się z karmelowym charakterem melasy.
  • rum Gran Anejo 42% 0,1l - mieszanka destylatów z Gwatemali oraz Belize - dwóch sąsiadujących ze sobą krajów, które łączy pasja do tradycyjnie wyrabianych rumów. W zależności od kraju proces leżakowania trwa trzy lub od czterech do sześciu lat w amerykańskich beczkach po bourbonie. Gotowa mieszanka dojrzewa co najmniej dwa, a maksymalnie nawet trzy lata na Karaibach, po czym transportowana jest do odległego francuskiego regionu Cognac, gdzie spędza kolejne 12 miesięcy w beczkach używanych do starzenia koniaku. Efektem jest bogaty aromat z intensywnymi nutami sherry oraz odrobiną pieczonych przypraw. W smaku objawiają się akcenty porto, tytoniu, lukrecji i ujmujące niuanse dębowe. Niezwykle złożony profil, który zachwyci najbardziej wymagające podniebienia.
  • rum XO 20th 40% 0,1l - ten niezwykły rocznik rumu został wprowadzony z okazji 20. rocznicy powstania Maison Ferrand - miejsca produkcji pochodzących z Barbadosu trunków, które na ogół liczą sobie od 12 do 20 lat. Podobnie jak w przypadku innych rumów Plantation, najpierw dojrzewa w kraju ojczystym, czyli na Barbadosie, a korzyści z dalszego starzenia i pielęgnowania czerpie już poza jego granicami. Destylaty użyte do stworzenia wersji 20th Anniversary kupażowane były we Francji (Chateau de Debonnet), a leżakowały w beczkach pierwotnie wykorzystywanych do koniaków Pierre Ferrand. Swój unikalny wyraz rumy marki Plantation uzyskują dzięki zachowaniu wyłącznie tradycyjnych, lokalnych metod produkcji.
  • rum Xaymaca 43% 0,1l - jest doskonałą próbą przeniesienia klasycznego, XIX-wiecznego, jamajskiego stylu trunku do współczesności. Profil oferuje niepowtarzalne smaki pieczonych bananów i grillowanego ananasa. To butelkowanie kładzie szczególny nacisk na uchwycenie autentycznego fenomenu jamajskiej destylacji. Rum wytwarzany jest z melasy, która była fermentowana w drewnianych beczkach przez okres od 1 do 3 tygodni. Destylat dojrzewa w beczkach po Bourbonie do maksymalnie 3 lat, a następnie, przez kolejny rok, leżakuje w ex-beczkach po Ferrand Cognac we Francji.

Szczegółowe informacje

poj. 6x0,1l

Mogą zainteresować Cię także:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium