Whisky Tokinoka 0,5l
White Oak to japońska gorzelnia, mniej znana od Suntory czy Nikka, ale jakość produkowanych tam whisky w niczym nie ustępuje sławniejszym trunkom. White Oak była zresztą prekursorem - to destylarnia, która jako pierwsza w Japonii uzyskała licencję na destylację, w roku 1919. Wybudowana w 1888, produkowała początkowo sake i shōchū. Dopiero w 1984 zaczęła produkować whisky na szeroką skalę.
Opis
White Oak to japońska gorzelnia, mniej znana od Suntory czy Nikka, ale jakość produkowanych tam whisky w niczym nie ustępuje sławniejszym trunkom. White Oak była zresztą prekursorem - to destylarnia, która jako pierwsza w Japonii uzyskała licencję na destylację, w roku 1919. Wybudowana w 1888, produkowała początkowo sake i shōchū. Dopiero w 1984 zaczęła produkować whisky na szeroką skalę.
Tokinoka produkowana jest z różnych słodowych destylatów, które dojrzewały w różnych typach beczek.
Zapach: morele, suszone owoce, delikatna nuta miodowa.
Smak: delikatny, przyjemny, lekko oleista konsystencja, wciąż obecne owoce.
Finisz: krótki, z miodową nutą.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,5l |
pochodzenie | Japonia |
vol. | 40% |
Nuty degustacyjne | suszone owoce, miód |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.