Cava Anne Marie Brut Nature Reserva BIO 12% 0,75l
Pyszna, wytrawna cava, która powstaje z kupażu szczepów: 40% Macabeo, 40% Xarel.lo i 20% Parellada.
Opis
Pyszna, wytrawna cava, która powstaje z kupażu szczepów: 40% Macabeo, 40% Xarel.lo i 20% Parellada. Charakteryzuje się słomkowo-żółtą barwą z zielonymi refleksami. Drobna korona z bąbelków tworzy sznury pereł oraz przyjemne wrażenia na podniebieniu. Bukiet otwiera się nutami świeżego masła oraz dojrzałych owoców. W smaku niuanse orzechów i suszu z owoców prowadzą do długotrwałego finiszu.
Cavę tę najlepiej serwować z rybami oraz półdojrzałymi serami.
Historia Castell d'Age związana jest z trzema pokoleniami kobiet - babcią, matką oraz córką. Katalonki z urodzenia ze szwajcarskimi korzeniami uczyniły swoim symbolem gryfa. To mitologiczne stworzenie jest pół orłem, pół lwem, który króluje na niebie oraz ziemi.
Siedziba marki mieści się na południowym zboczu świętej góry Montserrat, w małej wiosce La Beguda Baixa. Założycielką firmy była wspomniana już Aurelia Figueras. Olivia Junyent jest córką oraz wnuczką dwóch swoich poprzedniczek. Wprowadziła nowe metody ekologiczne i niezmiennie przestrzega długoletniej tradycji produkcji pysznych win oraz cavy.
Szczegółowe informacje
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
Region | Penedès |
Szczep winogron | Macabeo, Xarel.lo, Parellada |
Kolor | Białe |
Rodzaj | Wytrawne musujące |
Pojemność | 0,75l |
Zawartość alkoholu | 12% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.