

Brandy Vieille Prune Coeur Du Breuil 41% 0,7l

Vieille Prune Coeur Du Breuil to fantastyczna brandy śliwkowa prosto z Château du Breuil. Leżakująca przez 6 lat w dębowych beczkach, finalnie jest słodka i jednocześnie mocna, z aromatami świeżych migdałów.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Château du Breuil VSOP 0,7l

Tradycyjny francuski alkohol na bazie fermentowanych jabłek, leżakowany w beczkach przez 4 lata.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Boulard Grand Solage 40% 0,5l

Boulard Grand Solage jest mieszanką wyśmienitych calvadosów z Pays d'Auge w przedziale wiekowym pomiędzy 3 a 5 lat.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Boulard Grand Solage 40% 0,7l

Boulard Grand Solage jest mieszanką wyśmienitych calvadosów z Pays d'Auge w przedziale wiekowym pomiędzy 3 a 5 lat.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Boulard V.S.O.P. 40% 0,7l kartonik

Wielokrotnie nagradzany Boulard VSOP to Calvados z Pays d'Auge, który wytwarza się z tamtejszych cydrów, produkowanych z dużą wiedzą i zaangażowaniem.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Chateau du Breuil 12 YO 41% 0,7l

Tradycyjny francuski alkohol na bazie fermentowanych jabłek, leżakowany w dębowych beczkach przez co najmniej 12 lat.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Chateau du Breuil 15 YO 41% 0,7l

Niepowtarzalny, tradycyjny francuski calvados o intensywnie brązowej barwie, wytworzony na bazie fermentowanych jabłek, leżakowany w dębowych beczkach przez co najmniej 15 lat.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Château du Breuil 8 YO 0,7l

Calvados o głębokiej, złotej barwie, starzony przez 8 lat.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Château du Breuil Fine 0,7l

Tradycyjny francuski alkohol na bazie fermentowanych jabłek, leżakowany w beczkach przez 2 lata.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Chateau du Breuil XO 20 YO 0,7l

Tradycyjny francuski alkohol na bazie fermentowanych jabłek, leżakowany w beczkach przez 20 lat. Charakteryzuje się elegancką, bursztynową barwą i delikatnym, owocowym smakiem.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Dauphin VSOP 40% 0,7l

Szlachetny trunek jabłkowy produkowany na południu Francji. W przeciwieństwie do tradycyjnego brandy, które destyluje się zazwyczaj z owocowych wytłoków, Calvados Dauphin VSOP jest wytwarzany z cydru - sfermentowanego soku normańskich jabłek.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Domfrontais 40YO Comte Louis de Lauriston 42% 0,7l w kartoniku

Doskonały przykład 40-letniego blendu. Calvados marki Louis de Lauriston charakteryzuje się elegancką, kasztanową barwą. Jego bukiet otwiera się soczystymi nutami gruszek oraz jabłek.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Domfrontais 50YO Comte Louis de Lauriston w drewnianej skrzynce

Wyjątkowe wydanie Calvadosa od marki Louis de Lauriston, które dojrzewało pół wieku, żeby osiągnąć niezwykłe walory smakowe i pełen głębi, wielowymiarowy aromat.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Marquis de Saint Loup 1963 0,7l w skrzynce

Calvados Marquis de Saint Loup to tradycyjny francuski wytrawny winiak wytwarzany w Normandii w okolicy miasta Caen w północno-zachodniej Francji.
Elegancka butelka w tradycyjnym kształcie zamknięta jest w skrzynce z naturalnego drewna.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Calvados Pâpidoux Fine 0,7l

Francuski winiak produkowany w Normandii przez destylację cydru. Niezwykle ciepły, wonny i bardzo ujmujący, przed zabutelkowaniem dojrzewa 3 lata w dębowych beczkach. Mimo maturacji zachowuje charakterystyczną nutę świeżego jabłka, a jednocześnie nabiera harmonii i taktownej łagodności. W nosie, obok jabłka, aromaty suszonych owoców i miodu lipowego. W smaku okrągły z dyskretnie korzenną dębiną. Podawać jako digestif między posiłkami.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Pâpidoux VSOP 0,7l

Francuski winiak produkowany w Normandii przez destylację cydru. Powstaje wyłącznie ze starannie wyselekcjonowanych destylatów, które dojrzewają w dębowych beczkach co najmniej 5 lat. Niespotykanie delikatny i elegancki, urzeka czarującym aromatem dojrzałych jabłek i suszonych owoców, miodu, migdałów i wanilii. W smaku fantastycznie gładki, wytrawny, pełen dyskretnych niuansów owocowo-korzennych. Podawać jako digestif między posiłkami.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Pâpidoux XO 0,7l

Najwyższej klasy francuski winiak produkowany w Normandii przez destylację cydru. Powstaje wyłącznie z wyselekcjonowanych beczek, zawierających najcenniejsze i najwartościowsze destylaty. Przed zabutelkowaniem dojrzewa co najmniej 6 lat. Długi czas maturacji nadaje mu niespotykaną finezję: w bukiecie czuć muśnięcie zielonego jabłka i jabłka mocno dojrzałe, nieco nut ziołowych i orzechowych, odrobinę masła, brązowego cukru i aromatycznych przypraw korzennych. W ustach genialnie ułożony i o świetnej strukturze - wyczujemy zarówno nuty owocowe, jak i miód czy wonną dębinę. Podawać jako digestif między posiłkami.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Pere Magloire VSOP 40% 0,7l

Bardzo delikatny, co najmniej 4-letni trunek powstały na bazie jabłek na skutek podwójnej destylacji. Leżakuje w dębowych, starannie wybieranych beczkach, dzięki czemu osiąga przyjemnie owocowy charakter.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados Vieux 0,7l

Jest to calvados renomowanej francuskiej firmy G.E. Massenez. Ten calvados jest obiektem poszukiwań wielkiej liczby koneserów na całym świecie. Jest doceniany za swój oryginalny, owocowy charakter i ekskluzywny wygląd.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Calvados Vieux G. E. Massenez z jabłkiem 0,7l kartonik

Jest to calvados renomowanej francuskiej firmy G.E. Massenez, który zyskał ogromną popularność i zarazem stał się obiektem poszukiwań wielkiej liczby koneserów na całym świecie.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Pommeau de Normandie Chateau du Breuil 17% 0,7l

Pommeau de Normandie to mieszanka tradycyjnego calvadosa z sokiem jabłkowym, o wyraźnie wyczuwalnych aromatach pieczonego jabłka, pigwy oraz suszonych daktyli.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Calvados to chroniona nazwa pochodzenia okowity destylowanej z cydru lub perry, bądź z ich połączenia. Calvados to jednocześnie historyczna nazwa regionu, z którego trunek ten pochodzi, położonego w Normandii. Historia tego napoju sięga XVI wieku, a niektóre źródła podają, że nawet czasów galijskich. Choć prawne obostrzenia, dotyczące sposobu jego produkcji, są mniej restrykcyjne, niż w przypadku innych słynnych francuskich winnych destylatów (np. koniaku czy armaniaku), nie oznacza to, że calvados jest trunkiem jakkolwiek ustępującym im różnorodnością smaków czy skomplikowanym know-how, wynikającym z setek lat tradycji sadowniczej i destylatorskiej. Zawartość alkoholu w okowicie z cydru i/lub perry wynosi minimum 37,5% objętości, a kryjący się w niej wyraźnie jabłkowy i gruszkowy smak nie jest wynikiem dodatku sztucznych aromatów, lecz efektem wykorzystania najwyższej jakości lokalnych surowców i budowanego przez pokolenia rzemieślniczego kunsztu normandzkich gorzelników.
