Calvados Pâpidoux XO 0,7l
Najwyższej klasy francuski winiak produkowany w Normandii przez destylację cydru. Powstaje wyłącznie z wyselekcjonowanych beczek, zawierających najcenniejsze i najwartościowsze destylaty. Przed zabutelkowaniem dojrzewa co najmniej 6 lat. Długi czas maturacji nadaje mu niespotykaną finezję: w bukiecie czuć muśnięcie zielonego jabłka i jabłka mocno dojrzałe, nieco nut ziołowych i orzechowych, odrobinę masła, brązowego cukru i aromatycznych przypraw korzennych. W ustach genialnie ułożony i o świetnej strukturze - wyczujemy zarówno nuty owocowe, jak i miód czy wonną dębinę. Podawać jako digestif między posiłkami.
Opis
Najwyższej klasy francuski winiak produkowany w Normandii przez destylację cydru. Powstaje wyłącznie z wyselekcjonowanych beczek, zawierających najcenniejsze i najwartościowsze destylaty. Przed zabutelkowaniem dojrzewa co najmniej 6 lat. Długi czas maturacji nadaje mu niespotykaną finezję: w bukiecie czuć muśnięcie zielonego jabłka i jabłka mocno dojrzałe, nieco nut ziołowych i orzechowych, odrobinę masła, brązowego cukru i aromatycznych przypraw korzennych. W ustach genialnie ułożony i o świetnej strukturze - wyczujemy zarówno nuty owocowe, jak i miód czy wonną dębinę. Podawać jako digestif między posiłkami (tzw. trou Normand).
Szczegółowe informacje
poj. | 0,7l |
pochodzenie | Francja |
vol. | 40% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.