Wino Tussock Jumper Cabernet Sauvignon 0,75
Czerwone wino wytrawne z Argentyny o intensywnym i atrakcyjnym bukiecie. Owoce rosną w dolinie Tulum San Juan, a zbierane są w pierwszych dniach marca. Trzecia część wina dojrzewa przez trzy miesiące w beczkach z francuskiego amerykańskiego dębu. Wino cechuje głęboka, bordowa barwa; pachnie świeżo - czerwonymi owocami z nutą przypraw korzennych. Taniny są łagodne, gładkie, subtelne; wspaniale zaokrąglają smak trunku. Idealna propozycja na chłodny, jesienno-zimowy czas - zwłaszcza w zestawieniu z grillowanym lub pieczonym mięsem.
Opis
Czerwone wino wytrawne z Argentyny o intensywnej palecie. Powstaje ze szczepu cabernet sauvignon. Owoce rosną w dolinie Tulum San Juan, a zbierane są w pierwszych dniach marca. Po etapie fermentacji trzecia część partii dojrzewa przez trzy miesiące w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu, co wpływa na bukiet wyczuwalnych w winie aromatów i wygładza je. Trunek cechuje głęboka, bordowa barwa; pachnie świeżo - czerwonymi owocami z atrakcyjną nutą przypraw korzennych. Taniny są łagodne, gładkie, subtelne; wspaniale zaokrąglają smak trunku.
Tussock Jumper Cabernet Sauvignon to wino idealne na chłodny, jesienno-zimowy czas - zwłaszcza w zestawieniu z grillowanym lub pieczonym mięsem. Nawet jednak takim daniom jak pizza czy specjały kuchni meksykańskiej nada zupełnie nowy, zaskakujący wymiar. Pić w temperaturze 16-18°C.
Tussock Jumper to światowej klasy producent win, który swoją markę oparł na wiedzy, doświadczeniu i pasji enologów z jedenastu różnych krajów. W jego portfolio znajdziemy wina z najlepszych lokalnie występujących szczepów. Każdą butelkę zdobi grafika, która przedstawia charakterystyczne dla danego kraju zwierzę w czerwonym swetrze. Motyw ten podkreślać ma wagę, jaką producent przykłada do dbania o naturę.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.