Wermut Mascaro 15% 0,75l HISZPANIA
Hiszpański Wermut Mascaro powstaje ze szczepu Parellada i jest owocem winnicy ,,Mas Miquel", dawnej posiadłości mnichów z pobliskiego klasztoru cystersów Santes Creus (Tarragona).
Opis
Hiszpański Wermut Mascaro powstaje ze szczepu Parellada i jest owocem winnicy ,,Mas Miquel", dawnej posiadłości mnichów z pobliskiego klasztoru cystersów Santes Creus (Tarragona). Oprócz niego, marka wykorzystuje również białą odmianę winorośli - Trebbiano, która charakteryzuje się przyjemnym, neutralnym smakiem.
Kompozycję wzbogaca jałowiec, kardamon, pomarańcza oraz rośliny zwane sagebrush, które łączy miejsce występowania oraz upodobanie do rejonów bez opadów.
Trunek charakteryzuje się jasną, mahoniową barwą ze złoto-bursztynowymi refleksami. Po otwarciu ujawnia aromat imbiru, lukrecji, jałowca. Na podniebieniu jest doskonale zrównoważone z dobrą kwasowością oraz eleganckim, gorzkim profilem. Cytrusowe nuty oraz wybrane zioła składają się na długi i intensywny finisz.
Wermut Mascaro polecany jest do serwowania na kostkach lodu, z odrobiną cytryny lub grejpfruta. Idealnie nadaje się jako aperitif oraz podstawa takich koktajli jak Negroni i Americano.
Od trzech pokoleń rodzina Mascaro zajmuje się produkcją wysokiej jakości destylatów, cave oraz win, z wyraźnym nastawieniem na łączenie tradycji z nowoczesnością. Można powiedzieć, że firma kompleksowo wytwarza wyjątkowe trunki - począwszy od prowadzenia własnych winnic w ,,Mas Miquel", zarejestrowanych w DO Penedes oraz DO Cava, aż do butelkowania.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,75l |
pochodzenie | Hiszpania |
vol. | 15% |
Nuty degustacyjne | jałowiec, kardamon, pomarańcza, imbir, lukrecja, zioła |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.