Tequila Padre Azul Anejo 0,7l
Wyjatkowy, oryginalny trunek produkowany w 100% z błękitnej agawy.
Padre Azula Añejo, dojrzała tequila, jest przechowywana w dębowych beczkach przez okres co najmniej osiemnastu miesięcy. Głęboka i pełna, o złotej barwie i gładkim smaku. Przeważają akcenty wanilii, cynamonu i suszonych owoców.
Opis
W Meksyku organ nadzorczy "Rada regulacyjna do spraw Tequili" (CRT) jest strażnikiem autentyczności produktu. Destylarnia Padre Azul spełnia wszystkie warunki i może umieścić tak bardzo pożądany znak jakości na swoich butelkach. Tylko destylaty z niebieskiej agawy, rosnącej na określonych obszaqrach
Meksyku, mogą nosić miano tequili. Padre Azul jest wytwarzany w stanie
Jalisco. Jest to prawdziwa tequila premium.
Niebieska agawa jest jedną z 400 odmian agawy, najlepszą do produkcji tequili.
Roślina ta ma najlepsze warunki wzrostu przede wszystkim w Jalisco, na meksykańskich wyżynach, gdzie panuje gorący, suchy klimat. W czasie żniw, kolczaste liście niebieskiej agawy sa usuwane, tak że pozostaje tylko serce, Pina, jak nazywają je Meksykanie. Dopiero po ośmiu latach dojrzewania, serca rośliny mogą być przetwarzane, aby dać Padre Azul unikalny aromat.
Butelki Padre Azul są ręcznie wykonane i przyozdobione efektowna czaszką. Motyw wiązania na obwolucie butelki zapewnia szczególnie "rockowy" image tequili Azul.
Padre Azula Añejo, dojrzała tequila, jest przechowywana w dębowych beczkach przez okres co najmniej osiemnastu miesięcy. Głęboka i pełna, o złotej barwie i gładkim smaku. Przeważają akcenty wanilii, cynamonu i suszonych owoców.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,7l |
pochodzenie | Meksyk |
vol. | 38% |
Nuty degustacyjne | wanilia, suszone owoce, cynamon |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.