Syrop PRALINKOWY Praline Monin 700ml
Syrop barmański Monin o smaku Pralinkowym 0,7l Francuskie słodycze wykonane z migdałów i karmelizowanego cukru.
Opis
Syrop barmański Monin o smaku Pralinkowym 0,7l Francuskie słodycze wykonane z migdałów i karmelizowanego cukru. praliny, biorą swoją nazwę od francuskiego cukiernika z XVII w. Nazywał się Marshal du Plessis-Pralin. Pierwsze praliny to były całe migdały pokryte karmelizowanym cukrem. Obecnie w Europie pralinami nazywa się czekoladki z nadzieniem na bazie pudru z orzechów pokrytych cukrem. Niech poniosą Cię wodze fantazji i urzeknij wszystkich luksusowymi kawami deserowymi lub kuszącymi Martini.
Kolor
Błyszczący bursztynowy.
Smak
Aromat świeżych orzechów i maślanych pralinek z nutą karmelową.
Aplikacje
Kawy
Koktajle, koktajle mleczne
Czekolady
Drinki deserowe
Aplikacje kulinarne i sosy
Receptury :
Pralinowy Bourbon
Produkty Monin
15 ml syropu Pralnkowego
oraz
4 szt truskawki
40 ml bourbon np. Burbon Four Roses
70 ml świeżego soku pomarańczowego
Sposób przygotowania:
Zblenderwoać truskwki i wymieszać z syropem Pralnkowym
mus z syropem wlać do szkła
następnie szkło wypełnić pokruszonym lodem
Dodaj pozostałe składniki
Wymieszać
Najlepiej podawac w szkle typu Rocks
Pralinowa Latte
Produkty Monin
30 ml syropu Pralin
oraz
kawa rozpuszczalna np. Kawa rozpuszczalna Davidoff Cafe Rich Aroma
150 ml mleka
Sposób przygotowania:
Wlać syrop Monin do szkła
Mleko parować do uzyskania piany i polać nim syrop Monin
i na koniec Wlac kawe
Najlepiej podawac w szkle typu Mazagran, Toddy lub w szkle do latte
Pralinowa Czekolada
Produkty Monin
20 ml syropu Pralnkowego
oraz
bita śmietana
180 ml gorącego kakao
Sposób przygotowania:
Do kakao dodajemy syrop pralinkowy i podgrzewamy do temperatury 80-90 stopni
Wlać do szkła
na wierzch rozprawdzić bitą śmietanę
Najlepiej podawac w szkle typu Mazagran, Toddy lub w szkle do latte
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.