Syrop Czekolada MONIN 250ml
Początki popularności czekolady sięgają przynajmniej 4 tysiące lat w przeszłość. Antyczna populacja ameryki środkowej używała ziaren kakaowca (który był pokarmem bogów) do wytwarzana gorącego, spienionego oraz gorzkiego napoju nazywanego czekoladą. M...
Opis
Syrop Chocolate Monin może mieć szerokie zastosowanie, polecany jest do kawy, drinków deserowych, napojów mlecznych, koktajli.
Posiada przeźroczystą, brązową barwę ze złotymi akcentami. Charakteryzuje się aromatem ziaren kakaowca oraz smakiem likieru kakaowego.
Początki popularności czekolady sięgają przynajmniej 4 tysiące lat w przeszłość. Antyczna populacja ameryki środkowej używała ziaren kakaowca (który był pokarmem bogów) do wytwarzana gorącego, spienionego oraz gorzkiego napoju nazywanego czekoladą. Mikstura ta była święta i kojarzona z płodnością i mądrością.
Kiedy Krzysztof Kolumb sprowadził czekoladę do Europy, napój ten stał się bestsellerem. W kolejnych wiekach odkryto, że kakao może być zmieszane z mlekiem i masłem kakaowym w celu stworzenia znanego nam od roku 1876, stałego stanu “czekolady”.
Syrop czekoladowy MONIN Chocolate jest używany jako główny aromat i jest również mieszany z innymi smakami MONIN. Stosuje się go w specjalnych napojach kawowych, deserach oraz w kuchni.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Chocolate MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie składniki w szejkerze. Wstrząsać przez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Chocolate MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.
Szczegółowe informacje
Barwa | Brązowa |
Opakowanie | Szklana butelka |
Pojemność | 0,25l |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.