Rum SangSom Special 0,7l Tajlandia
SangSom to rum z Tajlandii, destylowany z trzciny cukrowej. Został on wprowadzony na rynek w listopadzie 1977 roku i od tego czasu pozostaje dominującą marką na tajskim rynku alkoholi. Każdego roku w Tajlandii sprzedawanych jest około 70 milionów litrów tego trunku, co daje mu ponad 70 procent udziałów rynkowych w swojej kategorii.
Opis
SangSom to rum z Tajlandii, destylowany z trzciny cukrowej. Został on wprowadzony na rynek w listopadzie 1977 roku i od tego czasu pozostaje dominującą marką na tajskim rynku alkoholi. Każdego roku w Tajlandii sprzedawanych jest około 70 milionów litrów tego trunku, co daje mu ponad 70 procent udziałów rynkowych w swojej kategorii.
"SangSom Special Rum" destyluje się z melasy. Zawartość alkoholu wynosi 40 procent. Przed butelkowaniem jest starzony w dębowych beczkach przez okres pięciu lat.
Rum zdobył złote medale w konkursach w Madrycie (1982 i 1983), w Düsseldorfie (1983) i w Barcelonie (2006). Medale są uwiecznione na opakowaniu produktu.
Napój jest bardzo trudno dostępny poza Tajlandią. Producent, firma SangSom, eksportuje do około 20 krajów, ale sprzedaż eksportowa to zaledwie jeden procent całkowitej sprzedaży. SangSom Company jest członkiem Thai Beverage Public Company, która z kolei jest spółką grupy International Beverage Holdings Limited.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,7l |
pochodzenie | Tajlandia |
vol. | 40% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.