Rum DeadHead Dark Chocolate Monkey 35% 0,7l

Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Cena: 359,00 zł 359.00
Cena netto: 291,87 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.85
Producent: INNY
Kod produktu: RUM101

Opis

Stan Veracruz rozciąga się wzdłuż zachodniego wybrzeża Zatoki Meksykańskiej. Znany jest ze swych głębokich jaskiń, wysokich gór, obfitych opadów i plantacji trzciny cukrowej. Jest to też miejsce wyrobu doskonałych rumów, w tym cenionego na całym świecie rumu DeadHead.

DeadHead Dark Chocolate Monkey powstaje z najlepszej trzciny cukrowej. Wyciśnięty z niej sok fermentuje powoli i jest dwukrotnie destylowany. Woda pochodzi z lodowców i jest specjalnie uzdatniana, co neutralizuje wszelkie zanieczyszczenia i nadaje jej - a w konsekwencji również alkoholowi - idealnie gładki, nieskazitelny smak. Do soku dodaje się wolno prażone ziarna kakao, którym rum zawdzięcza swój intensywny, dekadencki aromat. Ten przywodzi na myśl ciasteczka maślane maczane w kawie i doprawione rozpuszczoną czekoladą deserową. W smaku czekolada dominuje, ale nie brak też toffi i dojrzałej wiśni. Finisz jest długi i rozgrzewający.

DeadHead Dark Chocolate jest destylowany w małych partiach, leżakuje zaś w dębowych beczkach przez minimum 6 lat. Proces dojrzewania opiera się na metodzie solera. Gotowy rum rozlewany jest ręcznie do oryginalnych butelki, które nawiązują kształtem do tsantsa - skurczonych, sczerniałych i stwardniałych czaszek, stanowiących trofea i amulety plemion indiańskich z grupy Jiwaro.

Ten niezwykły kształt małpiej czaszki zmienia rum DeadHead Dark Chocolate w doskonały prezent dla zbieraczy osobliwości i miłośników etnografii prekolumbijskiej. Taką butelkę warto mieć w kolekcji - nie tylko na Halloween.

Opinie o produkcie (0)

Waluty
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium