Rum Clement Colonne Creole 40,7% 0,7l Martynika
Rum Clement Colonne Creole 40,7% 0,7l Martynika

Kod produktu: 5F12-9616C
Opis
Dane techniczne
Produkty powiązane
Firma Clement od 1887 r. produkuje na Marytnice rumy- Domaine de l’Acajou była pierwszą plantacją trzciny cukrowej, którą zakupili na wyspie bracia Clement. Przez dziesiątki lat nie uległy zmianie wprowadzone wówczas techniki produkcji- i tak rum agricole nadal wytwarzany jest wyłącznie ze świeżego soku z trzciny cukrowej.
Destylacja zachodzi w niewielkich miedzianych alembikach (colonne creole). Składniki rumu dojrzewają przez okres od 3 do 10 lat w beczkach po burbonie.
Aromaty jakie oferuje rum Clement Colonne Creole to przede wszystkim orzechy- o jasnym miąższu, bogatym w tłuszcze, takie jak makadamia i orzeszki ziemne. Wyczuwalne są również nuty drzewne, nieco warzywne, zielone, spowite aromatem trzciny cukrowej i szczyptą pieprzu. W trakcie starzenia rum nabiera gładkości ale I solidniejszej struktury, pojawiają się nuty korzenne w profilu zapachowym. Na podniebieniu wyczuwalne jest bogactwo smaków- świeże owoce takie jak jabłka, gruszki; owoce suszone- przede wszystkim morele. Kolejne akcenty są bardziej słodowe, delikatne, pojawiają się także przypominające mezcal nuty dymne, botaniczne. Finisz delikatesowy, bardziej przypominający finisz whisky- lekko dymny, gładki, nieco rustykalny.
Alkohole
Opis
Opinie
Dane techniczne
Produkty powiązane
Firma Clement od 1887 r. produkuje na Marytnice rumy- Domaine de l’Acajou była pierwszą plantacją trzciny cukrowej, którą zakupili na wyspie bracia Clement. Przez dziesiątki lat nie uległy zmianie wprowadzone wówczas techniki produkcji- i tak rum agricole nadal wytwarzany jest wyłącznie ze świeżego soku z trzciny cukrowej.
Destylacja zachodzi w niewielkich miedzianych alembikach (colonne creole). Składniki rumu dojrzewają przez okres od 3 do 10 lat w beczkach po burbonie.
Aromaty jakie oferuje rum Clement Colonne Creole to przede wszystkim orzechy- o jasnym miąższu, bogatym w tłuszcze, takie jak makadamia i orzeszki ziemne. Wyczuwalne są również nuty drzewne, nieco warzywne, zielone, spowite aromatem trzciny cukrowej i szczyptą pieprzu. W trakcie starzenia rum nabiera gładkości ale I solidniejszej struktury, pojawiają się nuty korzenne w profilu zapachowym. Na podniebieniu wyczuwalne jest bogactwo smaków- świeże owoce takie jak jabłka, gruszki; owoce suszone- przede wszystkim morele. Kolejne akcenty są bardziej słodowe, delikatne, pojawiają się także przypominające mezcal nuty dymne, botaniczne. Finisz delikatesowy, bardziej przypominający finisz whisky- lekko dymny, gładki, nieco rustykalny.
Alkohole
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
