Menu
Szukaj

Rum Clement Colonne Creole 40,7% 0,7l Martynika

Rum Clement Colonne Creole 40,7% 0,7l Martynika

z VAT bez VAT
349,00 zł
szt.
Producent: Clement (przejdź do produktów)
Dostępność:
dostępny
4.86 (Oceny: 343 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Kod produktu: 5F12-9616C

Opis

Dane techniczne

Produkty powiązane

Firma Clement od 1887 r. produkuje na Marytnice rumy- Domaine de l’Acajou była pierwszą plantacją trzciny cukrowej, którą zakupili na wyspie bracia Clement. Przez dziesiątki lat nie uległy zmianie wprowadzone wówczas techniki produkcji- i tak rum agricole nadal wytwarzany jest wyłącznie ze świeżego soku z trzciny cukrowej.

Destylacja zachodzi w niewielkich miedzianych alembikach (colonne creole). Składniki rumu dojrzewają przez okres od 3 do 10 lat w beczkach po burbonie.

Aromaty jakie oferuje rum Clement Colonne Creole to przede wszystkim orzechy- o jasnym miąższu, bogatym w tłuszcze, takie jak makadamia i orzeszki ziemne. Wyczuwalne są również nuty drzewne, nieco warzywne, zielone, spowite aromatem trzciny cukrowej i szczyptą pieprzu. W trakcie starzenia rum nabiera gładkości ale I solidniejszej struktury, pojawiają się nuty korzenne w profilu zapachowym. Na podniebieniu wyczuwalne jest bogactwo smaków- świeże owoce takie jak jabłka, gruszki; owoce suszone- przede wszystkim morele. Kolejne akcenty są bardziej słodowe, delikatne,  pojawiają się także przypominające mezcal nuty dymne, botaniczne.  Finisz delikatesowy,  bardziej przypominający finisz whisky-  lekko dymny, gładki, nieco rustykalny.

Alkohole

poj. 0,7l
pochodzenie Martynika
vol. 0,7l
Nuty degustacyjne orzechy, jabłko, gruszka, morela suszona, trzcina cukrowa, nuty drzewne, pieprz, dym
z VAT bez VAT
349,00 zł
szt.
Producent: Clement (przejdź do produktów)
Dostępność:
dostępny
4.86 (Oceny: 343 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Opis

Opinie

Dane techniczne

Produkty powiązane

Firma Clement od 1887 r. produkuje na Marytnice rumy- Domaine de l’Acajou była pierwszą plantacją trzciny cukrowej, którą zakupili na wyspie bracia Clement. Przez dziesiątki lat nie uległy zmianie wprowadzone wówczas techniki produkcji- i tak rum agricole nadal wytwarzany jest wyłącznie ze świeżego soku z trzciny cukrowej.

Destylacja zachodzi w niewielkich miedzianych alembikach (colonne creole). Składniki rumu dojrzewają przez okres od 3 do 10 lat w beczkach po burbonie.

Aromaty jakie oferuje rum Clement Colonne Creole to przede wszystkim orzechy- o jasnym miąższu, bogatym w tłuszcze, takie jak makadamia i orzeszki ziemne. Wyczuwalne są również nuty drzewne, nieco warzywne, zielone, spowite aromatem trzciny cukrowej i szczyptą pieprzu. W trakcie starzenia rum nabiera gładkości ale I solidniejszej struktury, pojawiają się nuty korzenne w profilu zapachowym. Na podniebieniu wyczuwalne jest bogactwo smaków- świeże owoce takie jak jabłka, gruszki; owoce suszone- przede wszystkim morele. Kolejne akcenty są bardziej słodowe, delikatne,  pojawiają się także przypominające mezcal nuty dymne, botaniczne.  Finisz delikatesowy,  bardziej przypominający finisz whisky-  lekko dymny, gładki, nieco rustykalny.

Alkohole

poj. 0,7l
pochodzenie Martynika
vol. 0,7l
Nuty degustacyjne orzechy, jabłko, gruszka, morela suszona, trzcina cukrowa, nuty drzewne, pieprz, dym
4.86
Liczba ocen: 343
Oceń i opisz