Powidła Eterno Mazowieckie Powidła Śliwkowe 220g
Tradycyjne powidła śliwkowe, ściśle związane z regionem mazowieckim, gdzie przez dekady stosowana była autorska receptura tego smakołyku.
Opis
Opinie
Dane techniczne
Tradycyjne powidła śliwkowe, ściśle związane z regionem mazowieckim, gdzie przez dekady stosowana była autorska receptura tego smakołyku. Przetwory wytwarzane są zgodnie z długoletnią tradycją - czasochłonny proces z użyciem najlepszej jakości, naturalnych składników daje jednak wyjątkowy smak i przyjemnie intensywny aromat.
Powidła przygotowuje się z dojrzałych węgierek z późnych zbiorów. Charakteryzują się one większą zawartością cukru - a tym samym mają słodszy smak. Dla lepszego efektu, pod koniec produkcji dodaje się do powideł również szczypty nierafinowanego cukru trzcinowego dla wzmocnienia wrażeń.
Polecane do używania w porze śniadaniowej - z naleśnikami, bagietką lub rogalikami. Doskonale sprawdzą się także do świątecznych wypieków.
Rodzinna, polska marka Eterno powstała w 2005 roku w podwarszawskim Pruszkowie. Jej tradycje sięgają jednak aż XIX wieku, kiedy to prosperowała słynna cukiernia przy Newskim Prospekcie. Jej właścicielką oraz autorką najważniejszych przepisów była praprababcia obecnych właścicieli firmy - Matylda Aubra. Eterno nazwano w nawiązaniu do słowa wieczność, które odnosi się do tradycji przekazywanych z pokolenia na pokolenie, w tym przede wszystkim zamkniętych w słoiczkach - cytryn w rumie, który przyniosły marce największą sławę oraz uznanie. Firma w swojej działalności stawia szczególny nacisk na smak, ekologiczne produkty, innowacyjność oraz zadowolenie klientów.
Masa netto: 220g
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.