Likier Molinari Sambuca Extra 0,7l
Słodki i niezwykle intensywny likier anyżowy, przygotowywany według wiekowej receptury, zatajonej przez rodzinę Molinari.
Opis
Słodki i niezwykle intensywny likier anyżowy, przygotowywany według wiekowej receptury, zatajonej przez rodzinę Molinari. Wiemy jedynie, że powstaje z nasion anyżu gwiazdkowego, cukru, starannie dobranej kompozycji ziół oraz delikatnych, rzadkich przypraw.
Procesy stosowane w jego produkcji wymagają niezwykłej precyzji. Muszą także spełniać najwyższe standardy jakości - zarówno w przypadku samej techniki jak i wykorzystywanych składników. Zakłady produkcyjne Molinari wyposażone są w wysokiej klasy sprzęt. Dzięki temu trunek może nosić w nazwie człon ,,Extra", który oznacza jego bezwzględnie najlepsze umiejscowienie w skali pysznych likierów.
Angelo Molinari był doświadczonym gorzelnikiem, kiedy wpadł na pomysł wyprodukowania likieru podobnego do napojów na bazie anyżu - słynnych już od 1800 roku. Sambuca Molinari została stworzona w 1944 roku i niezmiennie produkowana jest w ten sam sposób.
Likier ten poleca się serwować do picia z lodem lub kawą.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,7 l |
pochodzenie | Włochy |
vol. | 42% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.