Likier Crema Alpina Nocciola 17% 0,7l
Crema Alpina to seria włoskich likierów, które doskonale reprezentują naturę alpejskich dolin.
Opis
Crema Alpina to seria włoskich likierów, które doskonale reprezentują naturę alpejskich dolin. Wydanie Crema Alpina Nocciola wytwarzane jest z doskonałej, świeżej śmietanki oraz aromatycznej esencji z orzecha włoskiego. Aksamitny w smaku, bogaty w karmelowe nuty likier, zapewnia kremowo-słodkie wrażenia, które rozpieszczą podniebienie.
Trunek o wielu zastosowaniach - doskonały do koktajli, idealny jako polewa do lodów i pyszny w roli składnika do rozmaitych deserów. Najlepiej podawać go w schłodzonej formie, prosto z lodówki.
W ramach serii ukazały się także smaki: Crema Alpina Riviera dei Limoni oraz Crema Alpina Fragoline di Bosco.
Historia firmy Marzadro rozpoczęła się w czasach powojennych, kiedy Sabina Marzadro postanowiła spełnić swoje wielkie marzenie o posiadaniu destylarni. Swoją pasję rozwijała w oparciu o idealną grappę. Wspólnie ze znajomych kotlarzem zbudowała aparat destylacyjny, dzięki któremu mogła wykorzystywać ofiarowane przez winiarzy wytłoczyny po winogronach. Nie trzeba było wiele czasu, żeby jej wytrwałość i zaangażowanie oraz pomoc brata Attillo przyczyniły się do lokalnej sławy wytwarzanych przez nich trunków. W 1975 roku firma Marzadro odważyła się na pewną rewolucję i stworzyła grappą jednoszczepową. Zyskała ona wielkie uznanie wśród klientów. Podobny odbiór spotkał likier na bazie grappy, w którym umieszczano ręcznie smakowite czarne jagody z Trentino. Produkt ten zapoczątkował nową erę w rodzinnej firmie. Obecnie zarządzona jest ona przez trzecie pokolenie Marzadro, którzy niezmiennie z tym samym zaangażowaniem tworzą trunki z włoskim rodowodem.
Etykieta może nieznacznie różnić się od tej prezentowanej na zdjęciu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.