Gin Ukiyo Yuzu Cytrus 0.7l
Japoński gin wytwarzany z dodatkiem aromatycznego lokalnego owocu yuzu. Produkowany wyłącznie z lokalnych składników, z poszanowaniem tradycyjnych metod destylacji.
Opis
Japoński gin sięgający po najbardziej ceniony z lokalnych owoców- yuzu. Cytrus ten, przypominający wyglądem cytrynę, ma dużo bogatszy, ziołowy aromat i łagodniejszą goryczkę, a jego kwasowość nie jest tak ostra jak w przypadku cytryn.
Bazą ginu yuzu jest spirytus z lokalnie rosnących zbóż, który w procesie destylacji w duchu tradycji shōchū jest łączony z jałowcem, yuzu, ziołami i cytrusami nawiązującymi do ponad 1500 letniego dziedzictwa upraw owocu yuzu na japońskich wyspach.
Gin jest cierpki i aromatyczny, z nutami cytryny, grejpfruta, mandarynki. W aromacie wyczuwalne są nuty jałowca, gorzkiej pomarańczy, kolendry, yuzu, ustępujące po kilku chwilach akordom lawendy, sosnowego igliwia oraz herbaty matcha. Niezwykle elegancka kompozycja, w pięknej oprawie butelki z dwubarwnego szkła.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,7l |
pochodzenie | Japonia |
vol. | 40% |
Nuty degustacyjne | yuzu, jałowiec, mandarynka, ziarno kolendry, sosna, lawenda, matcha |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.