Gin Saffron 0,7l
Gin, którego nie sposób przeoczyć. Saffron został stworzony przez Gabriela Boudera, francuskiego destylatora, na podstawie XIX wiecznej receptury sporządzonej w dawnych indyjskich koloniach. Do mieszanki wprowadzono jednak pewne modyfikacje. Bazą wciąż pozostaje jałowiec, natomiast dochodzą do niego ziarna kolendry, cytryna, skórka pomarańczowa, ziarenka angelico, kłącza irysa, fenel i oczywiście najdroższa przyprawa świata – szafran.
Opis
Gin, którego nie sposób przeoczyć. Saffron został stworzony przez Gabriela Boudera, francuskiego destylatora, na podstawie XIX wiecznej receptury sporządzonej w dawnych indyjskich koloniach. Do mieszanki wprowadzono jednak pewne modyfikacje. Bazą wciąż pozostaje jałowiec, natomiast dochodzą do niego ziarna kolendry, cytryna, skórka pomarańczowa, ziarenka angelico, kłącza irysa, fenel i oczywiście najdroższa przyprawa świata – szafran.
Wszystkie te składniki zostają poddane maceracji w alkoholu wytworzonym z pszenicy, a następnie trafiają do tradycyjnych alembików, by przejść proces destylacji. Po przeprowadzeniu całego procesu trunek trafia do butelek i może cieszyć amatorów jałowcówek na całym Świecie.
W ustach okazuje się, że konsystencja jest zaskakująco oleista, jak na przedstawiciela tego gatunku alkoholu. Ponadto jest delikatnie słodkawy, z mocnymi akcentami gorzkawej skórki pomarańczy, fenelu oraz sosny i kolendry. Szafran ponownie okazuje się dość ciężki do wysupłania z tej kakofonii smaków.
To idealny gin dla osób lubiących odkrywać nowe doznania smakowe.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,7l |
pochodzenie | Francja |
vol. | 40% |
Nuty degustacyjne | jałowiec, ziarna kolendry, cytryna, skórka pomarańczowa, ziarenka angelico, kłącza irysa, fenel, szafran |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.