Czekolada pitna w proszku Tresor Monbana 1kg w puszce
Wysokiej jakości czekolada w proszku - bez polepszaczy, sztucznych barwników oraz mleka, która powstaje z selektywnie zbieranych ziaren kakaowca, poddawanych tradycyjnym procesom obróbkowym.
Opis
Wysokiej jakości czekolada w proszku - bez polepszaczy, sztucznych barwników oraz mleka, która powstaje z selektywnie zbieranych ziaren kakaowca, poddawanych tradycyjnym procesom obróbkowym.
Produkt zamknięty w dużej, szczelnej puszce gwarantuje po odpowiednim przygotowaniu aksamitną konsystencję napoju i pyszny, głęboko-czekoladowy smak. Kilogramowe opakowanie jest doskonałym pomysłem i dobrym zabezpieczeniem na długie, zimowe wieczory.
Czekoladę na gorąco poleca się przygotowywać w ekspresie ciśnieniowym z dyszy do spieniania mleka, czekoladziarce lub domowym sposobem - w filiżance.
Marka Monbana narodziła się z niezwykłej znajomości w okopach I wojny światowej Louisa Guatarriego oraz Pierre-Francoisa Lardet - wówczas założyciela słynnej marki Banania. Panowie jako pasjonaci czekolady, postanowili połączyć swoje siły i stworzyć firmę, która oferowałaby wysokiej jakości produkty wytwarzane z ziaren kakaowca.
Lata 50-te były dla marki czasem szybkiego rozwoju. Działalność związana z czekoladą zaczęła cieszyć się coraz większym zainteresowaniem, dzięki czemu firma szybko wyposażyła się w specjalistyczny piec do prażenia ziaren i wypuściła na rynek pierwsze produkty dietetyczne. W 2013 roku Monbana zyskała nową identyfikację graficzną, która podkreśliła jej francuskie konotacje. Nowa tożsamość nawiązuje także do tradycji i nowoczesnego podejścia firmy oraz hołduje nieodłącznym wartościom jakie wyznaje marka - hojność, szczęście, kreatywność i radość.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.