Arak Wardy 0,7l 53%
Arak to tradycyjny wysokoprocentowy trunek krajów południa basenu morza Śródziemnego (zliżony do greckiego Ouzo, albo tureckiego Raki). Produkowany poprzez kilkukrotną destylację winogron z dodatkiem anyżu. Arak Wardy produkowany jest z najlepszych libańskich winogron, szczepów Chardonnay, Sauvignon Blanc i tradycyjnego Obeidi z Bekaa.
Opis
Arak to tradycyjny wysokoprocentowy trunek krajów południa basenu morza Śródziemnego (zliżony do greckiego Ouzo, albo tureckiego Raki). Produkowany poprzez kilkukrotną destylację winogron z dodatkiem anyżu. Arak Wardy produkowany jest z najlepszych libańskich winogron, szczepów Chardonnay, Sauvignon Blanc i tradycyjnego Obeidi z Bekaa.
Tradycyjnie Arak spożywany jest z dodatkiem wody - w proporcji ok. 1:2. Po połączeniu z wodą nabiera mlecznej barwy - stąd też tradycyjna nazwa araku "lwie mleko" (arab.: حليب سباع, czyt. halib sibaa).
Ważną rzeczą przy serwowaniu Araku jest to, aby nie dodawać bezpośrednio do niego lodu - powstaje wtedy nieestetyczny "korzuch" o mlecznej barwie - dlatego najpierw trzeba dodać wody.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.