Menu
Szukaj

Whisky Wild Fields Sherry Cask 0,7l

Whisky Wild Fields Sherry Cask 0,7l

z VAT bez VAT
250,00 zł
Producent: Toorank Distilleries (przejdź do produktów)
Dostępność:
Oczekujemy na dostawę
4.90 (Oceny: 980 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Kod produktu: Z54FA-6833F

Opis

Dane techniczne

Produkty powiązane

Polska whisky zbożowa typu single grain - destylowana niewielkimi partiami w jednej gorzelni, znajdującej się gdzieś w Beskidzie Śląskim. Dojrzewa trzy lata w beczkach po sherry o pojemności 250 litrów. Nie jest barwiona karmelem ani poddawana filtracji na zimno. Powstała we współpracy ze światowej sławy mistrzem gorzelniczym Johnem McDougallem, który kierował m.in. destylarniami Springbank, Laphroaig, Balvenie, Tormore i Ladyburn. Ta kooperacja pozwoliła stworzyć produkt stanowiący znakomity przykład cierpliwości i wytrwałości w twórczej pracy nad ambitnym projektem - stworzeniem pełnego wyrazistości alkoholu, który oddałby sprawiedliwość nie tylko polskiemu zbożu, pochodzącemu z czystych regionów i sprawdzonych upraw, lecz także charakterystycznym walorom dobrej, hiszpańskiej sherry. Efektem jest whisky zarazem przyjemna i przystępna, która trafi w gusta miłośników i miłośniczek alkoholi tyleż mocnych i stanowczych, ile subtelnych i zniuansowanych. Równie dobrze wypada w drinkach, jak i na kostkach lodu.

Kolor: żółto-złoty. Zapach: miodowo-waniliowy z nutami ziół i suszonych owoców. Smak: dobra, oleista konsystencja; trunek jest słodko-pikantny i okrągły, czuć w nim miód, dębinę, suszone owoce i przyprawy korzenne. Finisz: średnio-długi, gładki.

Ponieważ trunek nie jest filtrowany na zimno, schłodzenie i rozcieńczanie go wodą może powodować zmętnienie.

Alkohole

poj. 0,7l
pochodzenie Polska
vol. 44%
z VAT bez VAT
250,00 zł
Producent: Toorank Distilleries (przejdź do produktów)
Dostępność:
Oczekujemy na dostawę
4.90 (Oceny: 980 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Opis

Opinie

Dane techniczne

Produkty powiązane

Polska whisky zbożowa typu single grain - destylowana niewielkimi partiami w jednej gorzelni, znajdującej się gdzieś w Beskidzie Śląskim. Dojrzewa trzy lata w beczkach po sherry o pojemności 250 litrów. Nie jest barwiona karmelem ani poddawana filtracji na zimno. Powstała we współpracy ze światowej sławy mistrzem gorzelniczym Johnem McDougallem, który kierował m.in. destylarniami Springbank, Laphroaig, Balvenie, Tormore i Ladyburn. Ta kooperacja pozwoliła stworzyć produkt stanowiący znakomity przykład cierpliwości i wytrwałości w twórczej pracy nad ambitnym projektem - stworzeniem pełnego wyrazistości alkoholu, który oddałby sprawiedliwość nie tylko polskiemu zbożu, pochodzącemu z czystych regionów i sprawdzonych upraw, lecz także charakterystycznym walorom dobrej, hiszpańskiej sherry. Efektem jest whisky zarazem przyjemna i przystępna, która trafi w gusta miłośników i miłośniczek alkoholi tyleż mocnych i stanowczych, ile subtelnych i zniuansowanych. Równie dobrze wypada w drinkach, jak i na kostkach lodu.

Kolor: żółto-złoty. Zapach: miodowo-waniliowy z nutami ziół i suszonych owoców. Smak: dobra, oleista konsystencja; trunek jest słodko-pikantny i okrągły, czuć w nim miód, dębinę, suszone owoce i przyprawy korzenne. Finisz: średnio-długi, gładki.

Ponieważ trunek nie jest filtrowany na zimno, schłodzenie i rozcieńczanie go wodą może powodować zmętnienie.

Alkohole

poj. 0,7l
pochodzenie Polska
vol. 44%
4.90
Liczba ocen: 980
Oceń i opisz