Whisky Wild Fields Sherry Cask 0,7l
Whisky Wild Fields Sherry Cask 0,7l

Kod produktu: Z54FA-6833F
Opis
Dane techniczne
Produkty powiązane
Polska whisky zbożowa typu single grain - destylowana niewielkimi partiami w jednej gorzelni, znajdującej się gdzieś w Beskidzie Śląskim. Dojrzewa trzy lata w beczkach po sherry o pojemności 250 litrów. Nie jest barwiona karmelem ani poddawana filtracji na zimno. Powstała we współpracy ze światowej sławy mistrzem gorzelniczym Johnem McDougallem, który kierował m.in. destylarniami Springbank, Laphroaig, Balvenie, Tormore i Ladyburn. Ta kooperacja pozwoliła stworzyć produkt stanowiący znakomity przykład cierpliwości i wytrwałości w twórczej pracy nad ambitnym projektem - stworzeniem pełnego wyrazistości alkoholu, który oddałby sprawiedliwość nie tylko polskiemu zbożu, pochodzącemu z czystych regionów i sprawdzonych upraw, lecz także charakterystycznym walorom dobrej, hiszpańskiej sherry. Efektem jest whisky zarazem przyjemna i przystępna, która trafi w gusta miłośników i miłośniczek alkoholi tyleż mocnych i stanowczych, ile subtelnych i zniuansowanych. Równie dobrze wypada w drinkach, jak i na kostkach lodu.
Kolor: żółto-złoty. Zapach: miodowo-waniliowy z nutami ziół i suszonych owoców. Smak: dobra, oleista konsystencja; trunek jest słodko-pikantny i okrągły, czuć w nim miód, dębinę, suszone owoce i przyprawy korzenne. Finisz: średnio-długi, gładki.
Ponieważ trunek nie jest filtrowany na zimno, schłodzenie i rozcieńczanie go wodą może powodować zmętnienie.
Alkohole
Opis
Opinie
Dane techniczne
Produkty powiązane
Polska whisky zbożowa typu single grain - destylowana niewielkimi partiami w jednej gorzelni, znajdującej się gdzieś w Beskidzie Śląskim. Dojrzewa trzy lata w beczkach po sherry o pojemności 250 litrów. Nie jest barwiona karmelem ani poddawana filtracji na zimno. Powstała we współpracy ze światowej sławy mistrzem gorzelniczym Johnem McDougallem, który kierował m.in. destylarniami Springbank, Laphroaig, Balvenie, Tormore i Ladyburn. Ta kooperacja pozwoliła stworzyć produkt stanowiący znakomity przykład cierpliwości i wytrwałości w twórczej pracy nad ambitnym projektem - stworzeniem pełnego wyrazistości alkoholu, który oddałby sprawiedliwość nie tylko polskiemu zbożu, pochodzącemu z czystych regionów i sprawdzonych upraw, lecz także charakterystycznym walorom dobrej, hiszpańskiej sherry. Efektem jest whisky zarazem przyjemna i przystępna, która trafi w gusta miłośników i miłośniczek alkoholi tyleż mocnych i stanowczych, ile subtelnych i zniuansowanych. Równie dobrze wypada w drinkach, jak i na kostkach lodu.
Kolor: żółto-złoty. Zapach: miodowo-waniliowy z nutami ziół i suszonych owoców. Smak: dobra, oleista konsystencja; trunek jest słodko-pikantny i okrągły, czuć w nim miód, dębinę, suszone owoce i przyprawy korzenne. Finisz: średnio-długi, gładki.
Ponieważ trunek nie jest filtrowany na zimno, schłodzenie i rozcieńczanie go wodą może powodować zmętnienie.
Alkohole
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
