Likier z Czarnej Porzeczki Monin 0,7l
Czarna porzeczka cechuje się słodkim, lekko gorzkim smakiem oraz ciemnym kolorem. Jest ona tradycyjnie używana do wyroby dżemów, soków, środków nasercowych, lodów oraz syropów. Félix Kir, wybrany na mera miasta Dijon we Francji w latach 1945 do 1967 ...
Opis
Czarna porzeczka cechuje się słodkim, lekko gorzkim smakiem oraz ciemnym kolorem.
Jest ona tradycyjnie używana do wyroby dżemów, soków, środków nasercowych, lodów oraz syropów.
Félix Kir, wybrany na mera miasta Dijon we Francji w latach 1945 do 1967 zapewnił temu doskonałemu smakowi sławę. Spopularyzował on znany drink, nazywany od jego nazwiska „Kir”, który przyrządza się z białego wina oraz
“crème de cassis” czyli “kremu z czarnych porzeczek” poprzez oferowanie go w recepcjach hotelowych gościom odwiedzającym miasto.
Intensywny, rubinowo-czerwony z purpurowymi refleksami
Ziołowy, intensywny aromat świeżo zebranej czarnej porzeczki.
Gęsta, kremowa konsystencja pozostawia na twoich ustach delikatny i trwały smak czarnej porzeczki.
Delikatna nutka cierpkiej porzeczki
Koktajle
Napoje deserowe
Wina i napoje musujące
1) Składniki:
50 ml tequili
20 ml likieru o smaku czarnej porzeczki Monin
sok z limonki
2 plasterki limonki
kruszony lód
Do szklanki wrzucamy plasterki limonki, przekrojone na pół (w sumie 4 kawałki), wkładamy lód, wypełniając szklankę. Na lód wlewamy tequilę i likier, dopełniamy sokiem limonkowym
2) Składniki:
10 ml Blue Curacao
10 ml likieru o smaku czarnej porzeczki Monin
kostki lodu
Zbyszko „3 cytryny” do uzupełnienia
Do szklanki wrzucić kilka kostek lodu. Wlać Blue Curacao, a następnie delikatnie likier porzeczkowy. Dopełnić „Zbyszkiem” wlewanym delikatnie po odwróconej łyżce.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.