Syrop IMBIR Ginger Monin 700ml
Suszony, sproszkowany imbir był eksportowany z Indii do Europy w czasach rzymskich, dwa tysiące lat temu. Jego nazwa wywodzi się od sanskryckiego słowa „stringa vera” oznaczającego „z ciałem jak róg”.
Opis
Syrop Imbir Ginger Monin może mieć szerokie zastosowanie, polecany jest do herbaty, koktajli, ponczu owocowego.
Syrop posiada przezroczystą barwę. Charakteryzuje się silnym, ostrym smakiem i aromatem korzeni imbiru,
Suszony, sproszkowany imbir był eksportowany z Indii do Europy w czasach rzymskich, dwa tysiące lat temu. Jego nazwa wywodzi się od sanskryckiego słowa „stringa vera” oznaczającego „z ciałem jak róg” i odnosi się do korzenia imbiru, który przypomina róg. W średniowiecznej Europie imbir był tak lubiany, że uważano, iż pochodzi z Ogrodu Edenu. Ze względu na swe właściwości korzenne imbir daje uczucie ciepła. Ma on wiele zastosowań: od ciasteczek po kuchnię azjatycką oraz piwo imbirowe, jeden z pierwszych i najbardziej znanych napojów bezalkoholowych.
Aromatyczny imbir MONIN nada charakterystyczny, egzotyczny smak każdemu napojowi smakowemu.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Ginger MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie składniki w szejkerze. Wstrząsać przez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Ginger MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.
Szczegółowe informacje
Barwa | Przezroczysta |
Opakowanie | Szklana butelka |
Pojemność | 0,7l |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.