Wino śliwkowe Choya Superior 0,75l
Popularne słodkie wino produkowane z owoców moreli japońskiej, niekiedy zwanej też śliwą. Cechuje się przyjemnym i intensywnym smakiem. Tworzone jest w naturalny sposób, bez konserwantów i bez siarczynów. Idealne do sushi!
Opis
Popularne słodkie wino produkowane z owoców moreli japońskiej, niekiedy zwanej też śliwą. Owoce tego drwa są okrągłe i mają zielonkawą lub żółtą barwę. Osiągają rozmiary 2-3 cm, a w ich środku znajduje się duża pestka. Zbiera się je latem. Wysuszone i zamarynowane zamieniają się w umeboshi - japoński smakołyk, często serwowany do ryżu. Jeśli natomiast zalejemy je shōchū, czyli japońską wódką, otrzymamy umeshu - alkohol o słodkim, łagodnym smaku.
Choya Superior powstaje w efekcie fermentacji owoców ume. Cechuje się przyjemnym i intensywnym smakiem. Tworzone jest w naturalny sposób, bez konserwantów i bez siarczynów. Szczególnie polecane do dań kuchni japońskiej. Idealne do sushi!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.