Wino Matua Pinot Noir Nowa Zelandia 0,75l
Wytrawne czerwone wino z Nowej Zelandii, z Marlborough - regionie w którym tworzy się niesamowicie gładki Pinot o smaku czerwonych owoców.
Opis
Wytrawne czerwone wino z Nowej Zelandii, z Marlborough - regionie w którym tworzy się niesamowicie gładki Pinot o smaku czerwonych owoców. Do obróbki trafiają wyłącznie wyselekcjonowane i ręcznie zebrane winogrona. Fermentacja w stalowej kadzi pozwala na uwolnienie owocowych aromatów oraz przyjemnych tanin. Starzenie odbywa się przez 8 miesięcy w małych dębowych beczkach, co nadaje trunkowi odpowiedniego zrównoważenia oraz elegancji.
Matua Pinot Noir charakteryzuje się żywą, rubinową barwą. Dzięki dobremu zagospodarowaniu i odpowiedniemu czasowi zbioru winogron, pełne jest dojrzałych owoców, z dominującymi aromatami wiśni. W palecie smakowej nuty jagód z akcentami palonego dębu. Długi, dobry finisz z przyjemnymi taninami.
Idealny do przystawek, wędlin, pieczonego kurczaka.
Marka Matua została zainicjowana przez Billa i Rossa Spence, którzy uzbrojeni w kreatywne pomysły i zdeterminowani by osiągnąć sukces, postanowili zrewolucjonizować przemysł winiarski w Nowej Zelandii. Tych dwoje Kiwi (jak mówią na siebie Nowozelandczycy) gdy wyprodukowali swoje pierwsze wino typu Sauvignon Blanc - zmienili sposób, w jaki świat do tej pory postrzegał ten rodzaj trunku.
Szczegółowe informacje
Kraj pochodzenia | Nowa Zelandia |
Region | Marlborough |
Szczep winogron | Pinot Noir |
Kolor | Czerwone |
Rodzaj | Wytrawne |
Pojemność | 0,75l |
Zawartość alkoholu | 13% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.