Wino Marsala Superiore Garibaldi Dolce Cantine Pellegrino 0,75l
Sycylijskie wzmacniane wino, powstające z dwóch lokalnych szczepów - Grillo (bardzo popularnego we Włoszech, szczególnie na Sycylii) oraz Catarratto (poza nielicznymi wyjątkami uprawianego tylko na Sycylii).
Opis
Sycylijskie wzmacniane wino, powstające z dwóch lokalnych szczepów - Grillo (bardzo popularnego we Włoszech, szczególnie na Sycylii) oraz Catarratto (poza nielicznymi wyjątkami uprawianego tylko na Sycylii). Dojrzewa w dębowych beczkach przez okres około dwóch lat, kiedy nabiera właściwego dla siebie charakteru.
Marsala Superiore Garibaldi Dolce ma głęboką, bursztynową barwę. Jego bukiet przywodzi na myśl silny aromat słodkiego koniaku, który podkreślają nuty karmelu, fig oraz rodzynek. Na podniebieniu zachwyca pełnią smaku, miękkością oraz słodyczą. Finisz ma karmelowy z delikatną szczyptą wanilii.
Najlepiej smakuje serwowany w temperaturze 18°C.
Marka narodziła się już w roku 1880, kiedy rodzina Pellegrino zaczęła uprawiać najlepsze, sycylijskie winogrona. Do dzisiejszego dnia firma w swoich działaniach stawia przede wszystkim na tradycję oraz wieloletnie doświadczenie.
Szczegółowe informacje
Kraj pochodzenia | Włochy |
Region | Sycylia |
Szczep winogron | GRILLO , CATARRATTO |
Kolor | Białe |
Rodzaj | Słodkie |
Pojemność | 0,75l |
Zawartość alkoholu | 18% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.