Wino Marsala Lazzaroni & Figli Włochy 17,5% 0,75l
Wzmacniane wino białe o słodkim profilu karmelu i dębu, mające swoje źródło w rocznym okresie starzenia w beczkach. Produkuje się je z trzech szczepów - Grillo, Cataratto oraz Inzolia we włoskiej Sycylii dzięki współpracy Lazzaroni & Figli.
Opis
Wzmacniane wino białe o słodkim profilu karmelu i dębu, mające swoje źródło w rocznym okresie starzenia w beczkach. Produkuje się je z trzech szczepów - Grillo, Cataratto oraz Inzolia we włoskiej Sycylii dzięki współpracy Lazzaroni & Figli.
Wino Marsala charakteryzuje się pięknym, burgundowo-bursztynowym kolorem, intensywnym aromatem oraz słodkim, przyjemnym finiszem.
Sugeruje się je podawać w temperaturze pokojowej lub lekko schłodzone. Najlepiej smakuje w duecie z deserami - ciastem i lodami. Sprawdzi się także jako doskonały składnik w kuchni w daniach mięsnych i jajecznych.
Marka Lazzaroni to wspólne zaangażowanie wielu pokoleń oraz poszczególnych osób, które przyczyniły się do wzrostu jej popularności. Giuseppe, Carlo, Pietro, Luigi czy Mario byli osobami, które w znaczący sposób wpisali się na karty historii tej włoskiej firmy. Stawiając na nowoczesne technologie, wysoką jakość oraz oryginalność produktów, wznieśli Lazzaroni na kolejny poziom. Złote medale oraz nagrody, które wielokrotnie zostały im przyznane, są tylko potwierdzeniem, że droga którą obrali, jest jak najbardziej słuszna.
Szczegółowe informacje
Kraj pochodzenia | Włochy |
Region | Sycylia |
Apelacja | Marsala DOC |
Szczep winogron | Grillo, Catarratto, Inzolia |
Kolor | Białe |
Rodzaj | Słodkie |
Pojemność | 0,75l |
Zawartość alkoholu | 17,5% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.