Wino Lambrusco de Emilia CPS 0,75l
Lambrusco to rodzaj wina, które produkuje się w północnych Włoszech z winorośli z grupy Lambrusco. Owoce dojrzewają na dobrze nasłonecznionej równinie i wzgórzach prowincji Reggio Emilia.
Opis
Lambrusco to rodzaj wina, które produkuje się w północnych Włoszech z winorośli z grupy Lambrusco. Owoce dojrzewają na dobrze nasłonecznionej równinie i wzgórzach prowincji Reggio Emilia. Lambrusco de Emilia to lekko musujący trunek o malinowej barwie, który jest najczęściej sprowadzanym winem z Italii do Stanów Zjednoczonych.
Powstaje przy użyciu metody Charmata, która polega na przeprowadzeniu drugiej fermentacji w zamkniętej szczelnie kadzi, co prowadzi do nasycenia trunku pożądaną ilością bąbelków.
Wino ma przyjemny smak oraz aromat. Lekko musujący i delikatny profil pozostaje długo na podniebieniu, dając subtelny, owocowy finisz.
Najlepiej smakuje lekko schłodzony.
Szczegółowe informacje
Kraj pochodzenia | Włochy |
Region | Emilia Romagna |
Szczep winogron | Lambrusco |
Kolor | Czerwone |
Rodzaj | Półsłodkie musujące |
Pojemność | 0,75l |
Zawartość alkoholu | 9% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.