Wino Franco Francesco Barolo Nebbiolo Włochy 0,75l
Poważne i głębokie, czerwone wino wytrawne z typowo piemonckiego szczepu nebbiolo. Leżakowane przez co najmniej 3 lata w beczkach ze słoweńskiego dębu, co nadaje mu wspaniale złożonego aromatu (konfitury, przyprawy korzenne, tytoń) i harmonijnego, aksamitnego smaku.
Opis
Czerwone wino wytrawne z typowo piemonckiego szczepu nebbiolo. Ręcznie zbierane owoce pochodzą z winnic rozciągających się w gminie Castiglione Faletto, mniej więcej w pół drogi między Turynem a Genuą, na wysokości około 250 m n.p.m. Wytworzone z nich wino jest następnie leżakowane przez co najmniej 3 lata w beczkach ze słoweńskiego dębu, co nadaje mu złożoności, powagi i siły. Wino to doskonale sprawdza się w połączeniu z czerwonymi mięsami, zwłaszcza wołowiną, jagnięciną i dziczyzną, oraz aromatycznymi, sezonowanymi serami.
Kolor: rubinowy z burgundowymi refleksami.
Zapach: bogaty i złożony - powideł wiśniowych, śliwki, przypraw korzennych, tytoniu.
Smak: harmonijny, aksamitnie miękki, głęboki.
Serwować w temperaturze 18-20℃.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.