Wino Choya Ume Salute Sparkling 5,5% 0,75l
Nowe wydanie pysznego i orzeźwiającego wina Choya.
Opis
Nowe wydanie pysznego i orzeźwiającego wina Choya. Japoński, lekko wytrawny trunek charakteryzuje się przyjemnym, brzoskwiniowym profilem oraz musującymi właściwościami. Wytwarzane jest z owoców moreli japońskiej, niekiedy zwanej także śliwą. Są one okrągłe i mają zielonkawą lub żółtą barwę. Osiągają rozmiary 2-3 cm, a w ich środku znajduje się duża pestka. Wysuszone i zamarynowane zamieniają się w umeboshi - japoński smakołyk, często serwowany do ryżu. Jeśli natomiast zalejemy je shōchū, czyli japońską wódką, otrzymamy umeshu - alkohol o słodkim, łagodnym smaku.
Choya Ume Salute Sparkling powstaje w efekcie fermentacji owoców ume. Cechuje się dość subtelną słodyczą i zachwycającym aromatem dojrzałych brzoskwiń. Perlenie drobne i delikatne. Tworzona jest w naturalny sposób, bez konserwantów i bez siarczynów. Szczególnie polecana do dań kuchni japońskiej. Idealna do sushi!
Marka Choya stała się liderem produkcji umeshu, odkąd w 1959 roku zobowiązała się do używania w swoich produktach wyłącznie naturalnych aromatów, bez barwników oraz sztucznych dodatków. Umeshu jest tradycyjnym japońskim likierem, wytwarzanym z owoców, które są rodzajem moreli. Równowagę pomiędzy ekstraktem z ume, a alkoholem uzyskuje się przez dojrzewanie całego owocu z pestką w środku. Pestka ma znaczenie także w procesie wydobywania aromatu.
Szczegółowe informacje
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Kolor | Białe |
Rodzaj | Wytrawne musujące |
Pojemność | 0,75l |
Zawartość alkoholu | 5,5% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.