Wino Château Quintus Saint-Émilion Francja 2011 13.5% 0,75 l
Wyprodukowane z dwóch szczepów: Merlot (50%) i Cabernet Franc (50%) wino Château Quintus Saint-Émilion 2011 charakteryzuje się rubinowym odcieniem z fioletowymi refleksami oraz aromatem jeżyn, wiśni, kakao, ziół i pieprzu. Jego smak jest wyjątkowo bogaty, złożony i intensywny.
Opis
Wino Château Quintus Saint-Émilion 2011 zostało wyprodukowane z dwóch szczepów: Merlot (50%) i Cabernet Franc (50%). Zanim je zabutelkowano, przez 18 miesięcy dojrzewało w nowych dębowych beczkach.
To czerwone wytrawne wino wyprodukowane w regionie Bordeaux we Francji przez Château Quintus charakteryzuje się rubinowym odcieniem z fioletowymi refleksami oraz aromatem jeżyn, wiśni, kakao, ziół i pieprzu. Usta są bogate, złożone oraz intensywne i można wyczuć doskonale wkomponowane jedwabiste taniny.
Idealna temperatura do degustacji Château Quintus Saint-Émilion 2011 to 15°C. Świetnie komponuje się z czerwonym mięsem.
Winiarnia Château Quintus usytuowana jest na 62-metrowym wapiennym wzgórzu. Otoczona jest jednymi z najwybitniejszych posiadłości w Saint-Emilion i szczyci się jednymi z najlepszych gleb w regionie. Obejmuje 28 hektarów winorośli. Merlot stanowi 66% całej powierzchni uprawy, Cabernet Franc – 26%, a Cabernet Sauvignon – 8%.
Szczegółowe informacje
Kraj pochodzenia | Francja |
Region | Bordeaux |
Apelacja | Saint-Émilion |
Szczep winogron | Merlot, Cabernet Franc |
Kolor | Czerwone |
Rodzaj | Wytrawne |
Pojemność | 0,75 l |
Zawartość alkoholu | 13.5% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.