
Syrop ORZECH MACADAMIA Macadamia Nut Monin 700ml
Opis
Syrop Macadamia Nut Monin może mieć szerokie zastosowanie, polecany jest do kawy, napojów deserowych, kakao, mleka smakowego.
Syrop posiada bursztynową barwę. Charakteryzuje się smakiem i aromatem prażonych orzechów, wyczuwalny jest posmak francuskiej masy migdałowej.
Orzech Macadamia, zwany także orzechem Queensland, jest owocem drzewa makadamia. Pochodzi ono z Australii i nosi nazwę na cześć Johna Macadama,pochodzącego ze Szkocji naukowca, który je uprawiał. Niektórzy uważają te orzeszki za najlepsze na świecie. Ich delikatny, maślany smak i chrupiąca konsystencja sprawiają, że są przepyszne. Możliwości mieszania ich aromatu ogranicza tylko wyobraźnia.
Smaku orzecha Macadamia firmy MONIN nie można z niczym porównać.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Macadamia Nut MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie składniki w szejkerze. Wstrząsać przez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Macadamia Nut MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.
Szczegółowe informacje
Barwa | Bursztynowa |
Opakowanie | Szklana butelka |
Pojemność | 0,7l |