Sake Honjozo Akashi-Tai 15% 0,72l
Pyszna i nieco lżejsza od klasycznych sake, której ziemiste aromaty przywodzą na myśl gotujący się ryż oraz subtelne nuty drewna.
Opis
Pyszna i nieco lżejsza od klasycznych sake, której ziemiste aromaty przywodzą na myśl gotujący się ryż oraz subtelne nuty drewna. Honjozo wywodzi się z firmy kojarzonej z długowieczną tradycją rzemieślniczą oraz wysokiej jakości składnikami. Jest idealnym trunkiem dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z sake.
Ma przezroczysty kolor z delikatnymi, złotymi refleksami. Aromatyczny bukiet tego trunku przywodzi na myśl ziemiste nuty z nieśmiałą obecnością kwiatów. Na języku wyraźnie odznaczają się cytrusowe niuanse, które szybko ustępują pod wpływem melona i słodkich akcentów beczki. Finisz niezwykle trwały i przyjemny.
Siedziba firmy Akashi-Tai już od 150 lat znajduje się na wybrzeżu Zatoki Osaka. Cieśniny Akashi słyną z gwałtownych wirów i niezwykle szybkich prądów. Jedną z nielicznych ryb, jakiej udaje się tam przetrwać jest leszcz morski. Założyciele firmy postanowili, że umieszczą go w swoim logo jako symbol niezłomności oraz siły.
Misją marki Akashi-Tai jest tworzenie sake z charakterem, pełnego smaku oraz aromatu, którego żywiołowość zachwyca i na długo pozostaje w pamięci. Wytwarzanie trunku, który sprawia, że każde spotkanie jest świętem. Który doskonale łączy się z ulubionymi potrawami, a powstaje tylko przy użyciu wody, doskonałej jakości ryżu Nihon Barre i najlepszych w Japonii drożdży Hyogo, pozwalających mieszance się rozwijać i uwalniać nieznane dotąd wrażenia.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.