Napój alkoholowy Choya Uji Green-Tea Umeshu 7,5% 0,72l
Pyszny napój o niewielkiej zawartości alkoholu, który łączy w sobie unikalne owoce ume, ze spirytusem z trzciny cukrowej oraz najwyższej jakości naparem z liści japońskiej herbaty Uji, z miasta o tej samej nazwie, w prefekturze Kioto.
Opis
Pyszny napój o niewielkiej zawartości alkoholu, który łączy w sobie unikalne owoce ume, ze spirytusem z trzciny cukrowej oraz najwyższej jakości naparem z liści japońskiej herbaty Uji, z miasta o tej samej nazwie, w prefekturze Kioto.
Charakteryzuje się on orzeźwiającym aromatem, doskonałą gładkością na podniebieniu oraz półwytrawnym, zaskakującym finiszem.
Marka Choya stała się liderem produkcji umeshu, odkąd w 1959 roku zobowiązała się do używania w swoich produktach wyłącznie naturalnych aromatów, bez barwników oraz sztucznych dodatków. Umeshu jest tradycyjnym japońskim likierem, wytwarzanym z owoców, które są rodzajem moreli. Równowagę pomiędzy ekstraktem z ume, a alkoholem uzyskuje się przez dojrzewanie całego owocu z pestką w środku. Pestka ma znaczenie także w procesie wydobywania aromatu. Rezultatem jest pyszny, uniwersalny napój, który doskonale smakuje zarówno podawany solo, odpowiednio schłodzony na kostkach lodu czy jako składnik wielu koktajli.
Etykieta może nieznacznie się różnić od tej prezentowanej na zdjęciu.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,72l |
pochodzenie | Japonia |
vol. | 7,5% |
Nuty degustacyjne | herbata, owoce ume |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.