Likier Cassissée Crème de Cassis 0,7l
Klasyczny, francuski likier z czarnej porzeczki (crème de cassis), powstający w Burgundii. Jego producentem jest firma L'Héritier-Guyot, która istnieje nieprzerwanie od 1845 roku i współcześnie jest największym producentem tego trunku we Francji. Powstaje z wyselekcjonowanych owoców odmian noir de Bourgogne (ponad 80%) i royal de Naple. Jak przystało na crème de cassis, likier jest słodki, owocowy, nieco taninowy i delikatnie ziemisty. Niezastąpiony w drinkach.
Opis
Klasyczny, francuski likier z czarnej porzeczki (crème de cassis), powstający w Burgundii. Jego producentem jest firma L'Héritier-Guyot, która istnieje nieprzerwanie od 1845 roku i współcześnie jest największym producentem tego trunku we Francji. Maceracja owoców trwa dwa miesiące i zachodzi w najwyższej klasy, najczystszym alkoholu. Używane są wyłącznie wyselekcjonowane porzeczki odmian noir de Bourgogne (ponad 80%) i royal de Naple. Jak przystało na crème de cassis, likier jest słodki, owocowy, nieco taninowy i delikatnie ziemisty. Niezastąpiony w drinkach, takich jak kir royale (na bazie wina musującego) czy el diablo (z tequilą i sokiem limonkowym).
Szczegółowe informacje
poj. | 0,7l |
pochodzenie | Francja |
vol. | 16% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.