Kawa Ragazza Costa Rica SHB Tarrazú San Rafael
Kawa Costa Rica dla fanów kwasowości i goryczki. Wspaniałe aromaty czekolady i orzechów włoskich połączonych z owocami.Kawa wypalana w Polsce, w małej manufakturze w Warszawie
Opis
Costa Rica to kawa o niezwykłych walorach smakowych. Wysokość powyżej 1350 m n.p.m., bogata w składniki odżywcze gleba i górski klimat to warunki, w których rosną kawowce. Dzięki temu zebrane owoce, a później uzyskane ziarna charakteryzują się niezwykłą jakością i wyśmienitym smakiem. W każdej filiżance wyczuwalne są nuty czekolady – charakterystyczne dla kawy Costa Rica - i orzechów włoskich, a także owoców. Costa Rica SHB to kawa o wyczuwalnej goryczce i kwasowości, co jest pożądane wśród koneserów kawy.
W czym można przygotować: Kawa Costa Rica SHB można przygotować na kilka sposobów: w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce oraz we frenchpressie. Można ją również parzyć w chemexie.
Sprawdź szczegółowe informacje, tam znajdziesz dane na temat ostatniego palenia kawy!
Szczegółowe informacje
Rodzaj palenia kawy | średnie |
Rodzaj | 100% Arabica |
Moc | Średnia |
Kwasowość | Średnia |
Aromat | Czekoladowo - orzechowy |
Smak | Wyrazisty, czekoladowy |
Body | Lekkie |
Region | Okolice San José, Kostaryka |
Producent | Smacza Jama |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.