Calvados Dauphin VSOP 40% 0,7l
Szlachetny trunek jabłkowy produkowany na południu Francji. W przeciwieństwie do tradycyjnego brandy, które destyluje się zazwyczaj z owocowych wytłoków, Calvados Dauphin VSOP jest wytwarzany z cydru - sfermentowanego soku normańskich jabłek.
Opis
Szlachetny trunek jabłkowy produkowany na południu Francji. W przeciwieństwie do tradycyjnego brandy, które destyluje się zazwyczaj z owocowych wytłoków, Calvados Dauphin VSOP jest wytwarzany z cydru - sfermentowanego soku normańskich jabłek.
Do jego produkcji wykorzystuje się owoce z Pays d'Auge, malowniczego regionu w sercu Normandii.
Dwukrotnie destylowany w małych, miedzianych alembikach, następnie dojrzewa aż 5 lat w beczkach z wysokiej jakości dębu.
Calvados Dauphin VSOP charakteryzuje się pięknym, głębokim kolorem, a w jego aromacie wyczuwalna jest woń dojrzałych jabłek. Smak tego trunku początkowo pozostawia na podniebieniu nieco cierpkie nuty, żeby już za chwilę uwolnić cały swój słodki potencjał. Owocowa świeżość jabłek oraz przyjemnie łagodny charakter to doskonałe połączenie w przypadku klasycznego calvadosa.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,7l |
pochodzenie | Francja |
vol. | 40% |
Nuty degustacyjne | jabłko |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.