Absynt Pernod 68% 0,7l
Trunek bardzo często nazywany jest „oryginalnym absyntem”. W jego smaku wyraźnie wyczuwalne są aromaty piołunu, kopru włoskiego i anyżu. Ma 68% alkoholu. Sposób serwowania Absinthe jest swojego rodzaju rytuałem.
Opis
W 1805 roku Henry Louis Pernod otworzył pierwszą destylarnię francuskiego absyntu. Pernod stał się popularny, tworząc prawdziwie mistyczny obrzęd picia alkoholu, który uwielbiali artyści jego epoki i nazwali go "Zieloną Godziną". Bazując na oryginalnej recepturze, Pernod Absinthe Superieure można pić rozcieńczony z wodą lub w drinku.
Trunek bardzo często nazywany jest „oryginalnym absyntem”. W jego smaku wyraźnie wyczuwalne są aromaty piołunu, kopru włoskiego i anyżu. Ma 68% alkoholu.
Sposób serwowania Absinthe jest swojego rodzaju rytuałem. Do szklanki należy wlać 20 ml Pernod Absinthe. Na ażurowej łyżeczce należy położyć kostkę cukru i polewać ją wodą. Syrop zaczyna ściekać do kieliszka stopniowo. Woda powinna być zimna, a jej stosunek do absinthe’u powinien wynosić 1:5. Należy go pić powoli, z atencją dla jego smaków i aromatów.
Szczegółowe informacje
poj. | 0,7l |
pochodzenie | Francja |
vol. | 68% |
Nuty degustacyjne | piołun, koper włoski, anyż |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.