

Producent
Cena
-
od
do
Wermut Antica Carpano 16,5% 0,375l

Klasyczny, a zarazem niepowtarzalny wermut, który charakteryzuje się bogatym bukietem smaków i aromatów.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Wermut Carpano Antica Formula 16,5% 1l

Klasyczny, a zarazem niepowtarzalny wermut, który charakteryzuje się bogatym bukietem smaków i aromatów.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Wermut Gancia Bianco 16% 1l

Biały, wysokiej jakości wermut, powstający na bazie alpejskich ziół oraz dobrego wina. Zapewnia półwytrawny profil, który jednak idealnie podkreśli smak perfekcyjnego Martini.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Wermut Gancia Extra Dry 18% 1l

Ponadczasowy wermut Gancia Extra Dry, który od dziesięcioleci wychodzi spod rąk włoskich winiarzy - pełnych pasji i doświadczenia, przygotowujących go dla smakoszy z całego świata.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Wermut Gancia Rosso 16% 1l

Wermut ze słynnej gorzelni Gancia, wytwarzany według tradycyjnych, wiekowych receptur.
Dostępność: duża ilość
Realizujemy: ok. 48h
Wermut jest aromatyzowanym winem wzmacnianym, do którego produkcji wykorzystuje się niezliczone dodatki botaniczne, całkowicie zależne od regionu produkcji i marki, z jaką mamy do czynienia. Wśród najpopularniejszych wymienić można piołun, goździki, cynamon, ekstrakt ze skórek cytryny, kardamon, rumianek, kolendrę, majeranek, jałowiec czy ladanum. Zgodnie z wytycznymi Unii Europejskiej zawartość alkoholu nie jest niższa, niż 14,5% objętości, ale też nie przekracza 22%. Istnieją dwa równoległe podziały wermutów: ze względu na kolor (biały/bianco i czerwony/rosso) oraz poziom cukru (od słodkich po bardzo wytrawne z oznaczeniem extra dry). Ten typ wina wzmacnianego swą popularność w dużej mierze zawdzięcza jednemu z najpopularniejszych koktajli na świecie, w którego składzie towarzyszy mu gin. Mowa tu oczywiście o Martini, nie bez przyczyny współdzielącym swoją nazwę z najsłynniejszą marką wermutu. Wytrawny wermut szczególnie znakomicie sprawdza się także bez dodatków, jako aperitif na pobudzenie apetytu przed posiłkiem, zaś słodkie jego wersje można potraktować jak wino deserowe.
