

Producent
Cena
-
od
do
Wermut Noilly Prat Ambre 16% 0,75l

Bursztynowej barwy wermut Noilly Prat Ambre produkowany jest na bazie dwóch szczepów białych winogron - Picpoul oraz Clairette, uprawianych oraz z uwagą zbieranych w departamencie Hérault, w południowo-wschodniej Francji. Imponująca lista 13 dodatkowych składników takich jak kolendra i pąki marokańskich róż, cynamon z Indii oraz ze Sri Lanki sprawiają, że jest on unikatem na rynku wermutów.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Wermut Noilly Prat Original Dry 0,75l

Od 1813 roku, Noilly Prat wyrabiany jest ręcznie na południu Francji, gdzie najlepszej jakości białe wina są poddawane maturacji w dębowych beczkach, by pod koniec zmieszać je z kombinacją 20 szlachetnych ziół i przypraw. Jest to jeden z gigantów jakości wśród vermouth’ów. Wręcz idealny, francuski aperitif, który najlepiej podawać schłodzony lub na kilku kostkach lodu.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Wermut Noilly Prat Original Dry 1l

Od 1813 roku, Noilly Prat wyrabiany jest ręcznie na południu Francji, gdzie najlepszej jakości białe wina są poddawane maturacji w dębowych beczkach, by pod koniec zmieszać je z kombinacją 20 szlachetnych ziół i przypraw. Jest to jeden z gigantów jakości wśród vermouth’ów. Wręcz idealny, francuski aperitif, który najlepiej podawać schłodzony lub na kilku kostkach lodu.
Dostępność: Oczekujemy na dostawę
Wermut Noilly Prat Rouge 16% 0,75l

Różowy, słodki wermut Noilly Prat Rouge produkowany jest na bazie dwóch szczepów białych winogron - Picpoul oraz Clairette, uprawianych oraz z uwagą zbieranych w departamencie Hérault, w południowo-wschodniej Francji.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Wermut jest aromatyzowanym winem wzmacnianym, do którego produkcji wykorzystuje się niezliczone dodatki botaniczne, całkowicie zależne od regionu produkcji i marki, z jaką mamy do czynienia. Wśród najpopularniejszych wymienić można piołun, goździki, cynamon, ekstrakt ze skórek cytryny, kardamon, rumianek, kolendrę, majeranek, jałowiec czy ladanum. Zgodnie z wytycznymi Unii Europejskiej zawartość alkoholu nie jest niższa, niż 14,5% objętości, ale też nie przekracza 22%. Istnieją dwa równoległe podziały wermutów: ze względu na kolor (biały/bianco i czerwony/rosso) oraz poziom cukru (od słodkich po bardzo wytrawne z oznaczeniem extra dry). Ten typ wina wzmacnianego swą popularność w dużej mierze zawdzięcza jednemu z najpopularniejszych koktajli na świecie, w którego składzie towarzyszy mu gin. Mowa tu oczywiście o Martini, nie bez przyczyny współdzielącym swoją nazwę z najsłynniejszą marką wermutu. Wytrawny wermut szczególnie znakomicie sprawdza się także bez dodatków, jako aperitif na pobudzenie apetytu przed posiłkiem, zaś słodkie jego wersje można potraktować jak wino deserowe.
