Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
Szampan Moët & Chandon Ice Imperial 0,75l
275,00 zł 249,00 zł 223,58 zł 202,44 zł
szt.
Koniak Hennessy VS 0,7l
Koniak Hennessy VS 0,7l
179,00 zł 149,90 zł 145,53 zł 121,87 zł
szt.
Whisky Hatozaki Blended 40% 0,7l
Whisky Hatozaki Blended 40% 0,7l
149,00 zł 125,00 zł 121,14 zł 101,63 zł
szt.
Waga Hario Drip Scale - waga do metod alternatywnych
Waga Hario Drip Scale - waga do metod alternatywnych
299,00 zł 269,00 zł 243,09 zł 218,70 zł
szt.
Waga Hario Metal Drip Scale - waga do metod alternatywnych
Waga Hario Metal Drip Scale - waga do metod alternatywnych
499,00 zł 449,00 zł 405,69 zł 365,04 zł
szt.
Kawa Ragazza Thien 1kg
Kawa Ragazza Thien 1kg
97,50 zł 78,00 zł 79,27 zł 63,41 zł
szt.
Wódka Ciroc 0,7l
Wódka Ciroc 0,7l
139,00 zł 129,90 zł 113,01 zł 105,61 zł
szt.
Wino Siós Nature 2020 Syrah Hiszpania 0,75l
Wino Siós Nature 2020 Syrah Hiszpania 0,75l
119,00 zł 99,00 zł 96,75 zł 80,49 zł
szt.

Tequila

Tequila Tres Sombreros Silver 38% 0,7l

Tequila Tres Sombreros Silver 38% 0,7l
Tequila Tres Sombreros Silver 38% 0,7l

Tres Sombreros to wysokiej jakości tequila powstająca w 100% z niebieskiej agawy z regionu Altos de Jalisco. Rośliny gotuje się w murowanych piecach i poddaje fermentacji firmowymi drożdżami, których cenne sekrety hodowlane zostały utajnione.

Dostępność: dostępny

Realizujemy: ok. 48h

Cena: 176,90 zł (netto: 143,82 zł )
szt.

Tequila to napój spirytusowy wytwarzany w Meksyku w drodze destylacji soku uzyskanego wyłącznie z rdzeni rośliny gatunku Agave tequilana, czyli agawy niebieskiej. Jest szczególnym typem mezcalu, który jako szersza, nadrzędna kategoria dopuszcza do wykorzystania w produkcji również pozostałe elementy tych tropikalnych sukulentów, a także innych odmian agawy, przez co charakteryzuje go znacznie większy, niż w przypadku tequili, rozstrzał jakościowy. Normy prawne dotyczące tequili są zdecydowanie bardziej restrykcyjne: zarówno uprawy agawy niebieskiej, jak i sam proces powstawania alkoholu na bazie tej rośliny są tak pod kątem licencjonowania, jak i kontroli jakości czujnie monitorowane przez Consejo Regulador del Tequila, organ powołany przez meksykański rząd. Proces rozpoczyna się od wycinania serc dojrzałych agaw, które niekiedy ważą ponad 100 kilogramów i pozbawione liści przypominają olbrzymie ananasy. Są one pieczone, gotowane lub parowane, aby uwolniły cukry poddające się fermentacji. Przefermentowany sok z agawy, lokalnie nazywany pulque, trafia do destylacji w aparaturze kolumnowej bądź tradycyjnych miedzianych alembikach. W zależności od dalszych kroków, czynionych przez producenta otrzymuje się:

  • tequilę silver, która nie przechodzi etapu leżakowania, w związku z czym jako jedyna kategoria zawsze ma kolor przezroczysty
  • tequilę reposado, która dojrzewa przez minimum dwa miesiące w dębowych beczkach
  • tequilę añejo, która dojrzewa przez minimum rok w dębowych beczkach nieprzekraczających objętością 600 litrów
  • tequilę extra añejo, która dojrzewa przez minimum trzy lata w dębowych beczkach nieprzekraczających objętością 600 litrów
  • tequilę oro nazywaną czasem tequilą joven, która powstaje w wyniku zmieszania tequili silver z tequilą reposado, añejo lub extra añejo
Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium