

Producent
-
1800 TEQUILA (3)
-
Agavita (1)
-
Aha Toro (3)
-
Casco Viejo (2)
-
Cenote (4)
-
Diageo (3)
-
Don Angel (2)
-
El Jimador (1)
-
Fabrica de Tequilas Finos (2)
-
Hacienda de Chihuahua (1)
-
Herradura (4)
-
INNY (5)
-
Jose Cuervo (5)
-
Kah (3)
-
Lunazul Tequila (3)
-
Olmeca Tequila (4)
-
Rooster Rojo (1)
-
Salitos (2)
-
Sauza Tequila (1)
-
Sierra Tequila (10)
-
Tequila Patron (4)
-
Tequila Tres Mujeres (3)
-
Tequilas del Senor (1)
-
Tiscaz (2)
-
Tres Sombreros (1)
-
Volcan de mi Tierra (3)
Cena
-
od
do
Tequila Sierra Antiguo Anejo 40% 0,7l

To trunek, który leżakuje przez okres minimum 2 lat w niewielkich dębowych beczkach do momentu, kiedy jego smak dojrzeje do wymaganej przez markę Sierra normy.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Sierra Gold 0,7l

Tequila Sierra jest alkoholem powstającym podczas fermentacji destylatu słodkiego soku zawartego we włóknach owocu niebieskiej agawy i innych cukrów. Miejscem produkcji jest sławny stan Jalisco - miasto Tequila, w którym już od ponad 200 lat produkuje się najwyższej jakosci tequilę.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Sierra Milenario Anejo 41,5% 0,7l

Swój złocisty kolor tequila zawdzięcza dwukrotnemu procesowi destylacji oraz dojrzewaniu w beczkach do 18 miesięcy. Wyrabiana jest wyłącznie z agawy z plantacji w Los Altos pod czujnym okiem mistrza gorzelniczego Rodolfa González-Gonzáleza.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Sierra Milenario Blanco 41,5% 0,7l

Edycja limitowana jednej z najlepiej rozpoznawalnych i najchętniej kupowanych tequili na świecie. Wytwarzana wyłącznie z agawy Sierra Milenario Suprema Blanco powstaje w jednej destylarni, a cechuje się czystym aromatem kwiatowo-owocowym oraz bardzo wyrazistym, lecz nadal eleganckim smakiem.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Sierra Milenario Extra-Anejo 41,5% 0,7l

Luksusowe wydanie tequili od marki Sierra Milenario, której nazwę tłumaczy się jako nowy początek - wejście w kolejne milenium z całym bagażem bogatych doświadczeń oraz umiejętności.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Sierra Milenario Fumado 41,5% 0,7l

Specjalna, ściśle limitowana edycja jednej z najsłynniejszych tequili na świecie. W całości wytwarzana z agawy Sierra Milenario Fumado pochodzi z jednej destylarni, a finiszowana jest w drewnianych beczkach z meksykańskiego drewna. Niepowtarzalnego charakteru nadaje jej proces 24-godzinnego wędzenia piñas przed fermentacją, któremu tequla zawdzięcza swój wyraźnie dymny, ogniskowy aromat.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Sierra Milenario Reposado 41,5% 0,7l

Edycja limitowana powszechnie znanej i cenionej tequili. Sierra Milenario Suprema Reposado, która produkowana jest w 100% z niebieskiej agawy, powstaje w jednej tylko destylarni, a dojrzewa w beczkach z amerykańskiego dębu. Charakteryzuje ją fantastycznie złożony, pełny i bogaty smak, pełen niuansów miodowych, karmelowych, orzechowych, waniliowych i owocowych.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Sierra Silver 0,7l

Krystalicznie czysta tequila o delikatnym posmaku chilli.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Sierra Silver 0,7l + solniczka

Butelka popularnej na całym świecie tequili Sierra Silver z solniczką w kształcie tradycyjnej, meksykańskiej czaszki.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila Sierra Silver 38% 1l

Litrowa butelka popularnej na całym świecie tequili Sierra Silver.
Dostępność: dostępny
Realizujemy: ok. 48h
Tequila to napój spirytusowy wytwarzany w Meksyku w drodze destylacji soku uzyskanego wyłącznie z rdzeni rośliny gatunku Agave tequilana, czyli agawy niebieskiej. Jest szczególnym typem mezcalu, który jako szersza, nadrzędna kategoria dopuszcza do wykorzystania w produkcji również pozostałe elementy tych tropikalnych sukulentów, a także innych odmian agawy, przez co charakteryzuje go znacznie większy, niż w przypadku tequili, rozstrzał jakościowy. Normy prawne dotyczące tequili są zdecydowanie bardziej restrykcyjne: zarówno uprawy agawy niebieskiej, jak i sam proces powstawania alkoholu na bazie tej rośliny są tak pod kątem licencjonowania, jak i kontroli jakości czujnie monitorowane przez Consejo Regulador del Tequila, organ powołany przez meksykański rząd. Proces rozpoczyna się od wycinania serc dojrzałych agaw, które niekiedy ważą ponad 100 kilogramów i pozbawione liści przypominają olbrzymie ananasy. Są one pieczone, gotowane lub parowane, aby uwolniły cukry poddające się fermentacji. Przefermentowany sok z agawy, lokalnie nazywany pulque, trafia do destylacji w aparaturze kolumnowej bądź tradycyjnych miedzianych alembikach. W zależności od dalszych kroków, czynionych przez producenta otrzymuje się:
- tequilę silver, która nie przechodzi etapu leżakowania, w związku z czym jako jedyna kategoria zawsze ma kolor przezroczysty
- tequilę reposado, która dojrzewa przez minimum dwa miesiące w dębowych beczkach
- tequilę añejo, która dojrzewa przez minimum rok w dębowych beczkach nieprzekraczających objętością 600 litrów
- tequilę extra añejo, która dojrzewa przez minimum trzy lata w dębowych beczkach nieprzekraczających objętością 600 litrów
- tequilę oro nazywaną czasem tequilą joven, która powstaje w wyniku zmieszania tequili silver z tequilą reposado, añejo lub extra añejo
