Filtr
Cena:
÷
Promocje
Szampan Dom Perignon Vintage 0,75l w kartoniku
Szampan Dom Perignon Vintage 0,75l w kartoniku
1 049,00 zł 849,00 zł 852,85 zł 690,24 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
Szampan Moët & Chandon Nectar Imperial 0,75l w kartoniku
249,00 zł 219,00 zł 202,44 zł 178,05 zł
szt.
Kawa Ragazza Salvador La Esperanza 1kg
Kawa Ragazza Salvador La Esperanza 1kg
157,50 zł 126,00 zł 128,05 zł 102,44 zł
szt.
Zaparzacz do Cold Brew 1200 ml
Zaparzacz do Cold Brew 1200 ml
200,00 zł 180,00 zł 162,60 zł 146,34 zł
szt.
Wódka Belvedere 0,7l
Wódka Belvedere 0,7l
149,00 zł 119,00 zł 121,14 zł 96,75 zł
szt.
Koniak Hennessy VS 0,7l
Koniak Hennessy VS 0,7l
179,00 zł 149,90 zł 145,53 zł 121,87 zł
szt.
Szampan Moët & Chandon Rose Imperial 12% 0,75l
Szampan Moët & Chandon Rose Imperial 12% 0,75l
279,00 zł 229,00 zł 226,83 zł 186,18 zł
szt.
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
Koniak Hennessy VS 40% 0,7l w kartoniku
179,00 zł 172,90 zł 145,53 zł 140,57 zł
szt.

Tequila

Tequila Olmeca Altos Plata Blanco 0,7l

Tequila Olmeca Altos Plata Blanco 0,7l
Tequila Olmeca Altos Plata Blanco 0,7l

Olmeca Altos produkowana w 100% z błękitnej agawy, zbieranej między 8 a 12 rokiem kwitnienia. Pocięta na kawałki agawa jest gotowana w celu uzyskania jak największego stężenia cukru, a następnie rozdrabniana i miażdżona, za pomocą dwutonowego, ręcznie wykonanego kamienia Tahona. Płyn uzyskany w procesie fermentacji poddawany jest podwójnemu procesowi destylacji w miedzianych alembikach. Aby uzyskać odpowiednią jakość i zawartość alkoholu, płyn jest podgrzewany w temperaturze od 60 do 90°C.

Olmeca Altos Plato do dokonała tequilla o niepowtarzalnym, ziołowym aromacie gotowanej agawy z subtelnymi nutami owoców cytrusowych, zwłaszcza cytryny. Słodki smak doskonale zrównoważony limonkowym akcentem. Finisz długi, dobrze zbalansowany.

Dostępność: duża ilość

Realizujemy: ok. 48h

Cena: 156,00 zł (netto: 126,83 zł )
szt.

Tequila Olmeca Altos Reposado Gold 0,7l

Tequila Olmeca Altos Reposado Gold 0,7l
Tequila Olmeca Altos Reposado Gold 0,7l

Olmeca Altos produkowana w 100% z błękitnej agawy, zbieranej między 8 a 12 rokiem kwitnienia. Pocięta na kawałki agawa jest gotowana w celu uzyskania jak największego stężenia cukru, a następnie rozdrabniana i miażdżona, za pomocą dwutonowego, ręcznie wykonanego kamienia Tahona. Płyn uzyskany w procesie fermentacji poddawany jest podwójnemu procesowi destylacji w miedzianych alembikach. Aby uzyskać odpowiednią jakość i zawartość alkoholu, płyn jest podgrzewany w temperaturze od 60 do 90°C.

Olmeca Altos Reposado Gold charakteruzuje się niezwykle bogatym aromatem obfitującym w świeże, cytrusowe nuty pomarańczy i grapefruitów z delikatnie słodkim akcentem wanilii i wyczuwalną nutą drzewną. W smaku początkowa słodycz powoli ustępuje delikatnej nucie tanin i ponownie cytrusów z posmakiem gotowanej agawy. Finisz długi, bardzo dobrze zbalansowany.

Dostępność: duża ilość

Realizujemy: ok. 48h

Cena: 167,00 zł (netto: 135,77 zł )
szt.

Tequila Olmeca Blanco 0,7l

Tequila Olmeca Blanco 0,7l
Tequila Olmeca Blanco 0,7l

Tequila produkowana z najwyższej jakości błękitnych agaw. Przechodząca podwójną destylację, butelkowana w ciągu tygodnia od chwili zakończenia drugiej destylacji - stąd jej przejrzystość.

Dostępność: duża ilość

Realizujemy: ok. 48h

Cena: 123,00 zł (netto: 100,00 zł )
szt.

Tequila Olmeca Gold 0,7l

Tequila Olmeca Gold 0,7l
Tequila Olmeca Gold 0,7l

Tequila Olmeca produkowana jest z najwyższej jakości błękitnych agaw - to najwytworniejsze dzieło sztuki tworzenia tequili.

Dostępność: duża ilość

Realizujemy: ok. 48h

Cena: 136,00 zł (netto: 110,57 zł )
szt.

Tequila to napój spirytusowy wytwarzany w Meksyku w drodze destylacji soku uzyskanego wyłącznie z rdzeni rośliny gatunku Agave tequilana, czyli agawy niebieskiej. Jest szczególnym typem mezcalu, który jako szersza, nadrzędna kategoria dopuszcza do wykorzystania w produkcji również pozostałe elementy tych tropikalnych sukulentów, a także innych odmian agawy, przez co charakteryzuje go znacznie większy, niż w przypadku tequili, rozstrzał jakościowy. Normy prawne dotyczące tequili są zdecydowanie bardziej restrykcyjne: zarówno uprawy agawy niebieskiej, jak i sam proces powstawania alkoholu na bazie tej rośliny są tak pod kątem licencjonowania, jak i kontroli jakości czujnie monitorowane przez Consejo Regulador del Tequila, organ powołany przez meksykański rząd. Proces rozpoczyna się od wycinania serc dojrzałych agaw, które niekiedy ważą ponad 100 kilogramów i pozbawione liści przypominają olbrzymie ananasy. Są one pieczone, gotowane lub parowane, aby uwolniły cukry poddające się fermentacji. Przefermentowany sok z agawy, lokalnie nazywany pulque, trafia do destylacji w aparaturze kolumnowej bądź tradycyjnych miedzianych alembikach. W zależności od dalszych kroków, czynionych przez producenta otrzymuje się:

  • tequilę silver, która nie przechodzi etapu leżakowania, w związku z czym jako jedyna kategoria zawsze ma kolor przezroczysty
  • tequilę reposado, która dojrzewa przez minimum dwa miesiące w dębowych beczkach
  • tequilę añejo, która dojrzewa przez minimum rok w dębowych beczkach nieprzekraczających objętością 600 litrów
  • tequilę extra añejo, która dojrzewa przez minimum trzy lata w dębowych beczkach nieprzekraczających objętością 600 litrów
  • tequilę oro nazywaną czasem tequilą joven, która powstaje w wyniku zmieszania tequili silver z tequilą reposado, añejo lub extra añejo
Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium